Razvajenci

Razvajeni smo. 1. decembra 2018 smo domov pripeljali svoje udobje, naš počitniški dom, naš Hotel na Kljuki. Komaj smo dočakali, da ga preizkusimo konec aprila 2019.

Banovci nam bodo za vedno ostali v spominu. Še danes v živo vidim Nemce z odprtimi usti in s pločevinko piva v roki, kako opazujejo naše početje. Ampak šele tisto, ko smo pospravljali. Ko smo postavljali mi je bilo preveč nerodno in sem imel prevelik fokus v to, kako postavimo. In da ja ne bomo pozabili na tisto nosilno palico baldahina, da je ne polomiš. In seveda, da bo vse v waservagi. Žena je budno spremljala kot jastreb vsako mojo potezo. Da se ja ne bom zaletel in delal prehitro. In da je ne bom »spet« furjast naredil kaj narobe. In tako se je začelo.

Do danes smo preživeli 27 nočitev v naši Camp-letki – Hotelu na morju. Super je bilo. Dobro smo se je navadili. In razvadili.

Krompirjeve počitnice smo želeli preživeti prav tako z našo camp-letko. Nismo ji še namenili počitka. Pa nam je vreme prekrižalo načrte. Slabi vremenski obeti in prevelika želja po morju nas je skoraj prisilila, da preizkusimo še mobilno hišico. Itak brez Klemnovega žegna (avtokampi.si) ne gre. Svetoval nam je Krk.

Čudovita žena in izjemna otroka bodo končno prišli do izpolnitve velike želje – preživeti nekaj dni na otoku. Že sedaj vem, da bodo naše krompirjeve počitnice super. Še posebej zato, ker se je moja krasotica odločila, da naš dopust časti ona. Pa saj ne, da bi to kdaj bil problem, ampak občutek, ko ti najdražja kraljica časti počitnice je nepopisno izjemen. Končno otok. Ne razumem, zakaj otroci tako tiščijo na otok. Saj oni še nikoli niso bili na otoku. In to morajo obvezno poskusiti. Ko pa pripravim novo jed so njihova usta kot mogočna vrata, ki jih ne more premagati noben vitez, razbojnik ali skratka nekdo, ki želi vdreti v mogočen grad. Takrat pa ne. Onidve ne bi za nič na svetu poskusili nekaj novega. In enako je z ženo. Ko govorimo o hedonizmih življenja, ki omogočajo prijetno izkušnjo ter vključujejo relaksacijo, počitek ali ležanje, ni nobenega problema. Ko pa želimo poskusiti nekaj novega pa je že problem. Tisto pa ne gre. Skratka na otoku smo. Na Krku. Pač smo izbrali najbližji otok, ki nam omogoča preskusiti to izjemno izkušnjo, ki se v veliki meri razlikuje od celine. Ker tokrat nismo uporabili našega Hotel na Kljuki, smo najeli mobilno hišico. No že sam najem mobilne hišice me sili v razmišljanje, da se ta hiška ves čas giblje kot naša Camp-let prkola. Sem razmišljal, kako jo bomo ujeli, še je ves čas mobilna. Seveda je izraz mobilna malenkost ponesrečen pa vseeno.

Pridemo v mobilno hiško. Najeli smo tako za 4 osebe. Z dvema spalnicama, z dodatno teraso. V mobilni hiški je tudi kuhinja in seveda dnevna soba z jedilnico. In to na vsega skupaj 32m2. Doma imamo precej več m2 in imamo tudi kako sobo več pa vseeno sem se kar malo zamislil. Kako bomo spravili vso našo prtljago, kolesa v teh 32 m2, če so notri še postelje, kuhinja, jedilnica in skratka vse potrebno za preživljanje prostega časa. Pridemo v hišico. Kot prvo smo ugotovili, da bomo morali do hiške hoditi peš. Dejansko ne bomo mogli takoj sesti v avto in odpeljati, ker bomo morali do avtomobila nekaj malega prepešačiti. Kar strah me je, da bomo vsak izgubili nekaj gramov s hojo do avtomobila. Saj ne, da imamo vsakdo kak gram premalo. Ravno nasprotno. Vsi imamo kak gram preveč. Komaj smo se zbasali v hišico. Hišica je dokaj čista, vendar majhna. Skoraj se dva ne moreta srečati. Pa saj je tako in tako namenjena zgolj spanju in ne preživljanju kvalitetnega časa v njej. Z ženo se niti ne moreva loviti okoli postelje, ker enostavno ni dovolj prostora. Tudi komaj greva en mimo drugega, čeprav je meni to prav všeč, še posebej, če grem za njenim hrbtom. In moram reči, da se tudi ona ne pritožuje. Hišica ima vse. Celo dve kopalnici, dve spalnici, kuhinjo, jedilno mizo notri, jedilno mizo na terasi, televizor. Skratka vso mogoče udobje. Ampak mi smo razvajeni z našo camp-letko, ki nam omogoča svojevrsten luksuz. Verjamem, da bi marsikomu bil naš način počitnikovanja utesnjen. Nam ni. Nam je izjemen in nam dopušča neomejeno svobodo. Komaj čakam prihodnje leto, da gremo zopet z našim Hotelom na Kljuki.

Kamp zgleda super. Edino ena malenkost. Poleti zna biti noro vroče. Nekako malo dreves vidim. Nikjer nobene pametne sence. Vsaj po do sedaj videnem.

Kamp resnično urejen. Osebje prijazno. Se pa vidi, da je sezone konec in dela na 20%. Pa nič hudega. Nam je dovolj. Še bomo prišli. Le da bomo prišli z našim hotelom.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Galerija slik:

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: