Izlet

A veš tisto, ko se pelješ v kamp in veš, da boš srečal prijatelje in veš, da boš spoznal nove in potem pa boš videl čisto novo prkolo, ki še diši po novem. No to.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Ampak začne se ko se pelješ in razmišljaš kako tebi na kljuki nekaj manjka. Nama je manjkala najin Hotel na Kljuki. Peljala sva se prazna. Tudi malce čez omejitvijo na cesti. Drugače sem totalen nedeljski šofer, tokrat pa… Mudilo se nama je priti čimprej na morje. Pogrešala sva ga od lani avgusta. Ja tako dolgo se nismo videli z morjem. Tako dolgo nisva vonjala morskega zraka. Po drugi strani naju je gnal firbec v kamp Adria, Ankaran. Prijatelj in seveda njegova čudovita žena sta sporočila, da se je kam od preteklega leta popolnoma spremenil. Tudi drug prijatelj, ki se ukvarja z gostinstvom, hotelirstvom mi razloži, da se je vodstvo popolnoma spremenilo in da uvajajo spremembe. Kot prva vidna je, da so premaknili pavšaliste na zgornji del kampa, spodnji del pa pripravili za nove, »tekoče obiskovalce«.

Parcele so zgledale po velikosti dovolj velike za naše prkole. Tudi čistoča kampa samega je bila čisto ok. Le res neverjetno veliko število cest/asfalta nekoliko kazi sam kamp. Menim, da bi bilo to mogoče optimizirati. Pri wcjih sem bil prijetno presenečen, da je bila tam stalno prisotna čistilka. Prav tako so bili dokaj ok. Nova realnost glede razkužil in označb pa nekoliko osiromašena. Vesel bi bil, če bi pri školjki imel možnost razkužila, da se wc školjka očisti/razkuži. Tudi omejitev uporabe vsakega drugega lijaka je komaj opazna. Problem bo, ko bo kamp poln. Mislim, da bodo kar zastoji pri jutranjih osvežitvenih običajih. Tudi nekaj malega gradbene osvežitve omenjenim kotičkom (pomivanje posode, Wcji,…) ne bi bilo odveč.

Kamp zgleda ok za vikend preživljanje časa v pred ali posezoni. Ne predstavljam si glavne poletne sezone, ker verjamem, da si kot konzerva v sardinah. Je pa to pri nama zagotovo napredek. Po izkušnjah drugih iz preteklega leta, kampa ne bi niti obiskala.

V kampu sva preživela super dan s prijatelji. Spoznala sva tudi novo družino lastnikov nove, sveže Passion prikolice. Moram priznati, da sem bil prav impresioniran. Všeč mi je, da manjka palica pri »kuhinjsem« oknu. Všeč mi je, ker ima dovolj veliko strehico, ki dejansko ščiti pred zlivanjem vode v primeru, da bi imel priklopljeno dodatno tendo. Všeč so mi tudi integrirani komarniki. Prav tako sem nekako pričakoval nižjo stojno višino, pa je dokaj ok. Pri spalnici v temnem moram priznat, da mi je po eni strani super, po drugi strani pa me malce skrbi kaj to pomeni v poletnih mesecih. Bo zaradi tega nekoliko tega bolj vroča?

Po drugi strani pa sem bil popolnoma navdušen nad njegovo izvedenko kuhinje. Majster je naredil svojo kuhinjo in jo »implementiral« v camp let. Stil pa na eni strani med klasično, na drugi strani pa industrijsko kuhinjo. Mislim, da bo majster pogruntal še marsikatero izboljšavo. Še sreča, da so naju prekinili pri pogovoru, ker sva ravno padla v BBQ in GRILL scene. ČE bi segrela, potem naju verjetno ne bi bilo moč ustaviti.

S prijatelji smo se odpeljali v Marezige. Navdušen nad vinsko fontano. Top je bilo. Lepo urejeno, krastni razgledi, odlična vina.

Žal nama je super dan čisto prehitro minil. Komaj čakam naslednji vikend.

Danes smo pričeli s pripravami. Opral in sčistil sem avto. Namestil sem stojala za kolesa, zgraviral sem jedilni pribor. Namreč s prijatelji skupaj kampiramo. Dokaj pogosto se zgodi, da se jedilni pribor ob pomivanju nehote menja. Tako smo se dogovorili, da si zgraviramo jedilni pribor in bo tako manj menjav.

Komaj čakam prihodnji vikend.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: