JAO, ČAKAM

Nekaj svežega je treba napisat. Že zelooo dolgo se nisem javil na blogu. Razlog, ker nimam kaj za napisat. Nimam vsebine. Lahko jokam glede COVID 19, lahko se hudujem nad ukrepi vlade in strokovnega štaba. Ampak to mi ne bo pomagalo prav nič. Mi še vedno ne moremo nikamor. We are locked! Ampak to bo kmalu rešeno. Z ženko komaj čakava, da mine 21 dni od cepljenja. In potem lahko gremo. Če ne bo drugače se bomo testirali. Velja za otroka. Za naju, če bomo želeli iti kam, kjer nimajo podobnih dovolil/ukrepov kot Slovenija, bo pa prav tako veljalo testiranje. In je to hudo? Ne to je majhna žrtev v primerjavi s tem, kar je bilo prej. Da pravzaprav nisi mogel nikamor it, ker so bili bodisi strožji ukrepi ali pa ni bilo mogoče koristiti kamp kapacitet, ker so bile enostavno zaprte.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Komaj čakam, da zakljukamo naš Hotel na kljuki in gremo. Vem, da bo zoper veliko dogodivščin. Letos smo celo dodatno opremljeni. S Polansko bando imamo Walkie Talkie, ki ima res odličen učinek. To pomeni, da se izlet začne, ko prižgemo postajo in se začnemo pogovarjati. Vsak v svojem avtu. Pa vendar je smeha že takrat ogromno. Lani smo si sposojali, zdaj nič več. Prav tako smo si za boljše prenose uredili dodatne antene.  

Lanskih 27 nočitev ne bi zamenjal za nič na svetu. Z družino in seveda Polansko klapo smo vsi neverjetno uživali. Imam tak občutek kot da mi je vsa pretekla leta nekaj manjkalo. Manjkala je zagotovo naša Camp-letka. Šotorska prikolica Camp let nam omogoča svobodo. Skoraj nič priprave razen nekaj malega oblačil in že smo pripravljeni za odhod. V kuhinji imaš lahko stalno vrečko testenin in konzervo. Vsi pravijo, da je konzerva tune odlično paše. Meni tuna ni ok. Ne maram. Tako, da mi nimamo tune. Je pa res, da imaš v hladilniku skoraj vedno kakšno zadevo, ki nadomesti to klinčevo konzervo. Sicer pa je trgovin dovolj, da si lahko nabaviš za prvo silo. In prav tako ne zavzameš ogromnega park placa. Še nisem imel težav, da e bi mogel parkirat pred trgovino. Že predlani smo pričeli s spoznavanjem Slovenije. Tako smo kampirali v kar nekaj slovenskih kampih. Ni lepšega, če čez vikend skočiš v kak lep slovenski kamp. Tako super spoznavaš Slovenijo sam in cela družina.

SHRAMBA PRIKOLICE

Super sem zadovoljen, ker tole našo prkolo lahko pospraviš kar v domačo garažo. Če le te nimaš, jo imaš lahko na dvorišču. Le nekaj malega zaščite potrebuje – v smislu kakega pokrivala. Pa verjetno tudi to ni potrebno, če nisi občutljiv.

POSTAVLJANJE PRIKOLICE

Odlično je, ker našo prikolo lahko hitro pospraviš in postaviš. Ko si seveda zverziran. In pri postavljanju Bog ne dej, da manjka pivo. Brez tega ne gre. Pivo je pomembna sestavina pri postavljanju. Namreč ima predvsem tisto prednost, da, predenj se razjeziš na nekoga, ki te ovira pri postavljanju, se s požirkom umiriš. Hkrati ta reč omogoča, da lahko prikolico postavi tudi en sam. Idealno pa je, da sta dva. Fajn je to, ker lahko tudi otroci pomagajo. Pri nas zagotovo. Tako so vpeti v celo zadevo in dodatno uživajo.

POLIESTER

Všeč mi je, ker je v celoti poliester in trda. Imam nekako boljši občutek. Les lahko dokaj hitro začne gnit. Meni se je to dogajalo pri večjih kamp prikolicah.

SPANJE

Všeč mi je, ker ti prikolica omogoča, da spiš na ravnem, če seveda tako postaviš in predvsem nad tlemi. Ni vlage. Lepše in lažje spanje. V prikolici, na trdih brez težav spijo štirje. Če pa želiš dodatno ležišče je turbo maximus super izbira. Namreč komot eden dodatno prespi v baldahinu. Lahko pa baldahin opremiš z dodatno sobo.

Super je tudi to, da ima prkola dejansko dve sobi. Namreč ena za starše, druga za otroke. Lahko se tudi zapreš v sobo. Te sobe so iz bombažnega platna. Super diha. Fajn zadeva je tudi, da ima vsaka spalnica tudi svoje okno, ki omogoča boljše zračenje in lažje spanje.

KUHINJA

Kuhinja mi je top. Integrirano imaš plinsko plato z dvemi grelniki. Pr nas je tako, da ne rabimo plinske bombe niti prestavljati, ker je v kovčku na rudi. Če pa uporabiš plinski žar in nimaš razdelilca za plin, pa tisto plinsko jeklenko brez težav vzameš ven. V kuhinji imamo mi pospravljeno dobesedno vse,kar potrebujemo za kuhi in še več. Odlična zgodba mi je tudi voda na potopno črpalko. Se počutim skoraj kot doma, ko odprem pipo… Problem je le, da vode,če ne varčuješ, dokaj hitro zmanjka. Posledica je, da se večkrat sprehodiš do Wcja in tam natočiš. Naša prikolica omogoča, da jo totalno zarotiraš, da ima praktično svojo »sobo«. No midva do tega še nisva prišla. Zaenkrat nama obstoječe rešitve niso všeč. Poleg tega pa (po dveh letih uporabe) ne vidiva potrebe.

PLATNO

Pospravljanje, ko dežuje tudi ni problem za tole našo prkolo. Ko smo prvič pospravljali, ko je malenkost deževalo, je bilo platno malenkost mokro. Mene ni skrbelo, ženo je, da se bo pojavila plesen. Po cca 14 dneh sva prikolo spet odprla. Nobenega zatohlega vonja, nobene sledi po plesni, ker je posebno platno. Poleg tega se platno tudi zelo hitro suši.

VELIKOST

Velikost je pomembna. Ta naša Camp-letka nam omogoča, da normalno »delujemo« tudi ko dežuje. Ima dovolj prostora. Z otroci kartamo. Notri imamo našega Rokya. Noben problem. Prav hecno je koliko prostora pridobiš. Leta 2020 so nas v Belvederju stlačili na prostor za avtodome. Ti prostori so običajno majhni. Mi smo se stlačili in vendar imeli dovolj prostora. Super je bilo. Lahko pa postaviš haciendo. Osnovna prikolica (Premium) omogoča 18 m2, če pa imaš dodatno tendo pa prejmeš še dodatnih cca 11m2. Se pravi imaš že garsonjero. Mi smo si pri tendi privoščili še stranice, ki v pomladanskem in jesenskem času dodano poskrbijo, da je zaradi toplote lažje sedeti zunaj.

NEURJE in VODA

Doživeli in preživeli. Zdaj smo dokupili še gurtne, ki omogočajo dodatno stabilnost v primeru neurja. Gurtne za našo prkolo so posebne. In sicer dvojne. Enojna ne sme biti, ker bojda lahko poškoduje šotorski del. Ker je camp- let dno pričvrščeno z ježki nekoliko višje (cca 10 ali 15 cm) nam voda praktično ne more do živega. Seveda pa moramo paziti, da prikolice ne postavimo v luknjo. Rahel padec je zaželen.

Platno je tudi tako, da voda ne gre skozi. Pri prvem nalivu se je pokazalo nekaj kapljic pri zadrgi. Sicer je to normalno pri prvem nalivu, ker se potem zgodi neka reakcija in postane nepremočljivo. Ker smo mi nejeverni tomaži smo kupili en sprej in naredili dodatno impregnacijo.

Zaradi kvalitete platna se prikolica izredno hitro posuši, kar pomeni, da ni težav, če nas kje malo močneje opere.

OGREVANJE

Naša Camp let je opremljena tudi z dodatno pečko. Nosimo jo s seboj v pomladanskem in jesenskem delu. Enostavno radi kampiramo. Tako smo se z 2Kw električno pečko ogreli na 23 C. Čisto dovolj. Ko smo jo ugasnili se je seveda shladilo. Drugače pa je platno čisto funkcioniralo, da je zadržalo vsaj malo toplote.

ČIŠČENJE

Mi stalno uporabljamo čistilne robčke iz Lidla, ki hitro in enostavno očistijo platno. Kar pomeni, da skoraj po vsakem kampiranju na hitro letimo okoli prikolice in zbrišemo/očistimo, če je kaka umazanija. Hitro čiščenje je tudi posledica akrilnega platna.

VROČINA

Celo prepih se da narediti. Malo odpreš zadrge in ni problema. MI imamo dodatno poleti s seboj ventilator, ki lepo meša zrak. Življenje je bistveno lepše, odkar ga nosimo s seboj.

DVOKAPNA STREHA

Mi imamo Premium model Camp let kar nam omogoča dvokapno streho. Meni osebno je to bolje kot enokapna. Naša izkušnja je taka, da smo dodatno nabavili še dve palici, ki jih pritrdimo na streho, da se ne naredi bazen na baldahinu. Tako je spanje ob večjem nalivu dežja boljše.

TENDA

Mi imamo vse. Itak. Za tendo smo se odločil v štartu. Super je. Zoprno je le to, da je ne moreš prestavit na desno ali levo stran prikolice. Namreč včasih nimaš dovolj prostora, da bi tendo postavil spredaj. Posledično eni uporabljajo arafata ali meduzo.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: