Polanci osvajajo… Maribor

Vse se začne že prej. Bistveno prej. Pretekli vikend bi morali iti Kamp David. Slabo vreme je botrovalo temu, da smo sklenili pot spremeniti v TOTI Maribor.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Odšli smo v kamp Kekec. Spet Polanska Camp-let banda. Pravzaprav je bila to ustanovna skupščina. Pripravili smo se temu ustrezno. Zadali smo si kar nekaj nalog: Zapis Statuta – pravzaprav pravil delovanja. Izvolili smo vodstvo. Vsaka družina je dobila svojo zadolžitev.

Tokrat se nam je pridružila še ena družina. Torej princip: »Več nas je, bolje je.« deluje.

Z mojo najžlahtnejšo vrtnico sva zopet spoznavala drug drugega. Seveda polna dobre volje, optimizma in veselje ob novem kamping vikendu s prijatelji – Polansko bando, sva lovila zadnje minutke, da uspeva pravočasno priti na štart srečanja.

Tokratna destinacija je bila Maribor – Kamp Kekec. Da smo zbrali destinacijo Maribor je bilo bolj naključje kot načrtovana destinacija. Vreme nas je odvrnilo od obiska Krasa. Ampak to pride naslednjič.

Tudi tokrat smo prišli do novitete. Namreč tri camp-letke in tri družine. Torej tudi trije avtomobili. Vsak avto svoj walkie talkie. Super uvertura v začetek vikenda. Kolega je priskrbel »igračke«. Pot je minila veliko bolj pestro in veliko bolj zabavno.

Do Maribora je pot minila mirno in brez težav. Postavitev našega Hotela na Kljuki je šla izredno hitro. Naša družina je bila uigrana. Mlajša je skrbela za psa, da ni delal težav naokoli. Ta večja je že odlična pomoč pri sestavljanju prikolice. Prikolica je tako hitro postavljena. Zdaj praznujemo že drugi vikend z manj kompliciranja. Ne uporabljamo več tepihov za vsak vikend. Tokrat smo bili celo brez zaščite (delovnega polivinila) pred šotorom. Kar nisem mogel verjet. Tudi vseh klinov tokrat ni bilo potrebno zabiti.

Še vedno pridno odstranjujemo in nameščamo zavese. In res nam mnogo časa olajša naša omarica izpod rok mojstra Gašperja. Res veliko »odvrne«.

Voda. Voda v našem Hotelu pa je druga tema. Z mojo srnico sva prinesla nove, sveže baterije. Uspešno namestim in …. voda ne dela. Potreben je bil strokovni tehnični pregled. Potrebno je bilo narediti pravo tehnično poglobljeno analizo. In smo prišli do novega obveznega artikla – izvijač. Namreč kabel je »ušel« iz luknjice – čokoladke. Ponesreči smo ga iztaknili. Vmes je že moja košutka naročila »remont« elektrike. Namreč konec baterij in začetek elektrifikacije. Hkrati je prijatelj že preuredil svojo prikolico na novo elektrifikacijo. Moram reči, da zgleda odlično. Torej elektrifikacija je naročena, le čas se je malenkost podaljšal. Moja veverička mi je dala čas do naslednje sezone. Ampak bo treba prej, da jih ne bom slišal. Kajti letošnja sezona ima še vsaj dva meseca.

Kamp Kekec je prijetno presenetil. Kamp res izredno urejen. Sanitarije čisti. Kamp poln cvetja in urejenosti. Le lastnik je nekoliko premalo takten pa vseeno ga nekako razumem. Praznovali smo petek, ko je gospod prišel v spodnjih hlačah in nas brezkompromisno okrcal, da smo preglasni. No nihče od gostov se ni oglasil. Prav tako menim, da nismo bili preglasni. Podobne volumne pogovorov imamo kar stalno. Ampak nas to ni spravilo v slabo voljo.

Naslednji dan sta nas razveselila prijateljeva sestra s partnerjem. Torej štiri družine!!! Odlično smo se razumeli.

Dan smo posvetili obisku Pohorja in na Pohorju Mariborske koče. Popoldan pa ogled Lenta in nekaj malega Maribora, seveda s kolesom.

Nedelja zjutraj je moja marjetica dala nalog za začetek pospravljanja. Pospravili smo rekordno hitro. Noro nam je šlo. Znova smo pokazali, da smo res noro uigrani. Ponosen sem na družino.

Ko sva se peljala domov je moja pikapolonica končno načela temo, ki jo je mučila že zelo dolgo. Zbirala je pogum. In se je začelo. Polivinila, ki ščiti platno pred umazanijo v kuhinji, bomo enostavno odstranili. Jaz sem že pozabil, da ga sploh imamo. In omari (vedno vozimo vsaj dve omari s seboj), bomo tudi dali ven. Bomo to uporabili samo za dolg dopust. Sam sem Boga boječe rekel, da bom ostranil ven 4 vrvi za perilo. Namreč imava tako ali tako dve vrvi v kuhinji. Hkrati pa s seboj vozimo sušilec perila. Naj povem, da ga dvakrat nisva niti odprla. Prav tako bom odstranil nekaj »kičkov«, ki so namenjeni postavljanju. No pustil bomo ene 4 kom.

Zdaj prihajamo do tega, da že odstranjujemo stvari, ki jih ne uporabljamo, ven. Prej smo jih vozili za rezervo.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Galerija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: