Moj fotr

Današnja zgodba se je začela nekje 7 let nazaj. Ne gre za pravljično število ampak za dejansko 7 let nazaj.

Z ženo sva kupila novo, no ne novo, rabljeno družinsko prikolico. Ampak za nas je bila nova. Bila je super prikolica. Kupila sva jo v deželi vijolične barve. Tam kjer jim Union pivo ne gre po grlu. Tam kjer je najljubši šport nogomet. Pravzaprav gre za edino mesto, kjer je nogomet res svetinja. Ne razumem zakaj. Ampak to je verjetno povezano s tem, da tudi sam nisem fan nogometa. Evo, priznal sem.

Gremo 7 let nazaj. Naša stara prikolica, naša stara Adria, ki smo jo poverbali po sestri, je zaključevala svoje poslanstvo tako kot 300g.Milka z lešniki, ki jo prineseš iz trgovine. Če je to teden vložkov in tamponov gre še hitreje. Tako sva se z ženo odločila, da kupiva novo. Pogledava malo po spletu in najdeva, da se kup rabljenih prikolic prodaja v …………. Mariboru.

In greva. Nagledano sva imelo eno Hobby prikolico. Ker imava dva piščanca doma (otroka), od tega je ena že bolj kura, ta drug pa se dejansko obnaša kot petelin…, sva se odločila, da poskusiva s pogradom.

Ogledava si ciljano prikolico in hitro ugotoviva, da nama ne ustreza. Greva pogledat naslednjo. Kar usta so se nama razlezla, ko sva videla sosednjo prikolico.  Brez kakršnegakoli kompliciranja, brez dodatnega Wcja, skratka vrez vsega. Samo z dvema posteljama, hladilnikom, nekaj lučmi in nekaj malega omarami. Čisto lahka, 750 kg težka, seveda prazna. Hitro smo si segli v roke. Šlo je za prikolico blagovne znamke Home Car – model Rapid 38.

Peljeva se domov in delava načrte. Postavili jo bomo za 1 mesec. Dodatno bom nabavil poden, tak sestavljiv, da ga lahko pospravim v prikolo. Kuhinja bo nova, itak top. Nabavili bomo lesen pult, da bo kuhinja bolj prava. Nabavili bomo nov hladilnik. Tak, da se ne bomo vsakič zezali, ko ga bomo dajali v prikolo.

En teden bo hodil oče na morje, en teden nečak, dva tedna mi. Mogoče mi kdaj podaljšamo ali pa naredimo dodaten teden. Bomo videli.

Torej vse omenjeno storimo. Prikolica stoji. Zezam se s postavljanjem. O tem sem že večkrat pisal zato se ne bom ponavljal. Rečem očetu kdaj pride. In reče: »Jaz pa ne bom več hodil na morje. Se mi ne da več«. Rečem slabe volje nečaku kdaj pride na morje, pred ali po našem dopust. In pravi: »Striče, letos pa jaz ne bom šel več«.

No tema mi je padla na oči. Ampak nima veze, gremo naprej.

 Tako, sedaj smo 7 let naprej. Danes imamo camp-let šotorsko prikolico, naš Hotel na Kljuki. Skratka super zadeva, ki sprejme brez težav štiri osebe. In to je dovolj. Nekako je bilo mišljeno, da bomo dopustovali štirje.

Saj ne vem zakaj sem očetu rekel, če pride na morje. Bilo je tako bolj vljudno. Mogoče iz navade. Saj ni nič narobe, če pride za dva dni. Imamo napihljivo posteljo. Camp-let to lepo sprejme. Ni panike. Pa tudi žar je ok. Pa s seboj smo prinesli kamen za pečt pizzo. Še moko imam pravo – Costa d’amalfi moko. Moko, ki jo uporabljajo pravi pizzopeki. Bil sem prepričan, da bo rekel, da ne pride. Ker sestra ga stalno vabi k njej v apartma na morje in vsakič odkloni. To se dogaja zdaj že zadnjih nekaj let. Torej šlo je nekako za vljudnostno povabilo.

Skratka oče je rekel, da pride. Naš oče je star gospod. Svoje čase je bil klepar VW. Bil je poznan v svoji kategoriji v stari Jugoslaviji. Še vsa takratna politična smetana je k njemu vozila avtomobile v popravilo. S pokojnim Drnovškom je celo enkrat ali dvakrat igral tenis. Vilko Avsenik mu je napisal in zaigral komad za 60 let. Jaz imam ime po enemu članu Avsenikov. Tudi športnike je dobro poznal. Sam sem imel celo dres (no ogrevalko) Jugoslovanske smučarske reprezentance. Tak gospod je moj oče. Vedno smo imeli golfa. Nov model je imel vedno med prvimi v Ljubljani.

In itak, kot vsak starš, je pojedel vso pamet sveta. Vedno me malo žre kaj bo rekel, da sem narobe naredil, Ker on ima vedno prav. Pred nekaj leti sva šla skupaj po šampanjec. Zgodba je tukaj.

Skratka dopust. No in se on odloči, da bo prišel k nam na morje. Tako sem prepričan, da za dva dni. In pride. Pogleda vse, pokima in pokaže, da je zadovoljen in pove, da bo ostal pri nas skoraj en teden.

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: