Penina na morju

Na morju penina paše. To kaže tudi moj štajerski kolega na eni svojih dopustniških fotk. On ga rukne že za zajtrk. Ampak ga razumem. Je Štajerc. Pa ga imam rad.

Odločil sem de, da danes nekaj časa preživim z očetom in da narediva tiste prave moške stvari.Najprej sva šla zamenjat/popravit zračnico na gumi od prikolice. Vse se zmenim. Pravi mojster, da prideva danes enkrat do treh. Potem zapre. Pa reče oče, da naj dobro popravi in da naj preveri, da ne bo puščalo. Mojster mu odgovori, da seveda bo vse ustrezno naredil in prične že z analizo zakaj je guma spustila. Takoj mu odvrne oče ,da je verjetno zaradi ventila. Se oče obrne in reče, da prideva zvečer po gumo.Ga mojster čudno pogleda in pravi, da ima odprto do treh. In reče oče. Ni problema. Prideva zvečer.

Ker sem videl, da temu ne bo konca, pogledam mojstra, rečem, da prideva enkrat do treh ali pa jutri zjutraj. Mojster me hvaležno pogleda, pozdravi in odide. Oče še enkrat reče, da naj dobro preveri in da prideva zvečer. Pa ga na srečo mojster ni slišal.

Potem se odločim, da izpolnim željo sestri. Moji taveliki, ta glavni… skratka edini sestri. Prosila me je, če grem po penino k enemu proizvajalcu blizu Poreča. No blizu je relativen pojem. Ampak ženske itak ne vejo, kaj je blizu in kaj je daleč. Hkrati imajo tudi problemov s tem velik ali majhen. Ampak o tem ne bom razpredal. Pa tudi zdrži in ne zdrži jim gre malo slabše. Pojmovanje mislim.

Meni je žena recimo rekla, da naj zdržim, da naj ne znorim skupaj z očkom v avtu. In rekla mi je, da sem pogumen. Da če takole malo povzamem besede sem totalen car, da si upam z očkom iti za dalj časa kot pet minut. Namreč z očkom nisva za skupaj. Namreč sliši samo tisto kar ni treba. Za vse ostalo slabo sliši in krivi svojo službo, ker je bilo pač glasno. Da ga boli rama joka že nekaj dni. K zdravniku seveda ne gre. Pravi, da bo šel direktno k fizioterapevtu. Najbolj ga moti, ker ne more igrat tenisa. Aja star je 75 let in se kar dobro drži. Pa vse ima prav. Njegova  vedno obvelja zadnja. Magar bo tolikokrat ponavljal, da bo njegova res zadnja.

No in greva. Očetu rečem, da greva po vino. V Garmina dam naslov in se peljeva. Greva mimo prvega ponudnika vina in reče, da tukaj prodajajo vino. Pa mu rečem, da ne greva k temu. Pa se peljeva naprej. In reče zopet ponudnik vina. Pa rečem, da grem k točno določenemu. In mi reče, da bi morala vprašat za smer. Pa rečem, da Garmin vodi. In da vem kam greva.Pa komentira, da bova prej v Kopru, kot pri vinarju. In se peljeva. Pa spet ponudnik vina. Pa reče, da naj se ustavim tam, ker tudi tam prodajajo vino. Zopet razložim, da grem k točno določenemu. Pa spet omeni Koper. Da bi bilo bližje. In mu razložim, da tam nimajo tega vina. Da grem k točno določenemu. In mu povem, da imava še kakih 10 min vožnje. Pa me vpraša kako vem. Povem, da ve Garmin. Jaz ne. In se peljeva. Oče razmišlja na glas. Da bi šla lahko kam bližje. Da se bova izgubila… No im potem mu povem, da ni nujno, da bova lahko kupila vino, ker se zna zgodit, da ne bo nikogar tam. Pa me malo čudno pogleda in pravi, se bova pa obrnila. Pa da je Koper bližje.

Prideva do proizvodnje penin Mišal  Najdeva teto, da nama proda nekaj steklenic. Hkrati pa lahko tudi malo probaš. Rečem očetu, če bo guštiral. Spije dve različni penini. Kupim nekaj steklenic, se usedeva v avto in speljeva. Pa reče oče. P… je dobro vino. Rečem no si zdaj razumel. Pa reče ja. Škoda ker nimam denarnice s seboj. Bi kupil. Ustavim. Se obrneva. Prideva nazaj do vinarne upam, da ne o spet ista teta prodajala (itak, da je), rečem, da je naredila napako, da je očetu dala za guštirat. Oče vzame dve flaši, jaz plačam in greva.

Greva nazaj. Me vpraša oče, če vem kam greva. Pa rečem, da greva nazaj. PA pravi, da ni prepričan, Da ne bova prej v Kopru. Mu pokažem, da greva proti morju in da greva v pravo smer. Malo se namuza in čaka. In reče. Če bi šla tam levo, bi šla v Poreč. Tako greva pa v pravo smer.

K sreči sva kmalu prišla nazaj… Sem stopil na gas…

 

 

 

2 thoughts on “Penina na morju

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: