Nisem vedel, da me zanimajo tulipani.

Imamo lučke. Nore so. Točno take kot sva jih želela. Z ženo sva res usklajena. Lučke so ledice. Upam, da dajo dovolj svetlobe. Ampak to bova lahko preverila šele na morčku. In našla sva jih presenetljivo hitro. Sabre link20190410_201005[1]

Ta vikend bi morali testirati našo novost, novo prkolco, hotel »Na kljuki«, našo šotorsko prkolco camp-letko. Ker nismo želeli zmrzovati in se zbuditi kot zmrznjene ribe, sva se odločila, da ta vikend izkoristimo za praznovanje rojstnega dne najmlajše.

Drug del pa smo želeli stestirati žar. No tudi ta je nov. Tak hud. Napoleon, na plin. Prenosen. In s pokrovom. Še veliki guru peke na žaru Matej Stipanič mi je dal en konc mesa. Res dober flank steak od mesarstva Ivanetič. Res je bil dober. Za zraven sem vzel še en klasičen ribeye steak, ki sem ga kupil v Šparu. Zgledal je lepo marmoriran. Pa tudi že dolgo nismo jedli steaka. Tako, da je bilo treba stestirati dvojno. Meso in žar. Kot se spodobi sva šla po novo plinsko jeklenko. Tako, da bo še za na morčka.

No zaradi malo nerodnosti – ne morem ga priklopiti na plin, nismo pekli na novem žaru. Pri trgovcu ne prodajajo prave »cevi« za priklop na normalno plinsko jeklenko. Prav tako so mi v trgovini svetovali napačno »prenosno« mini plinsko jeklenko. Jutri kličem uvoznika in povprašam kako rešim ta problem. Je pa vsekakor mako zoprno, ker so mi pri trgovcu slabo svetovali.

Tako sem uporabil konkurenta – na oglje. Webrčka. Na Webrčku se dobro speče. Ivanetičev flank steak je bil naravnost odličen.

Zdaj imamo prav vse za na morje. Čakamo le še vreme. Čakamo toplejše temperature, da stestiramo. Vsi se veselimo. To bo za nas zanimiva dogodivščina.

Komaj čakam, da postavimo prkolo, da si z ženko privoščiva penino. Sva rekla, da bova z njo nazdravila novim dogodivščinam naproti. Tako simbolično. Ne velja pa, da jo postaviva doma. Sva jo že 2x. J Tako za vajo. Da se nama ne bodo smejali, ko jo bova postavljala na morju.

Zdaj tudi delava načrte kam bova šla. Sploh nisem vedel, da naju zanima Nizozemska. Pa mi je žena povedala, da me zelo zanimajo tulipani. No tudi tega nisem vedel. Bo gotovo zanimivo. Kdaj gremo? Pojma nimam. Mislim pa, da bom kmalu zvedel. Letos bomo verjetno malo testirali, drugo leto bi pa že znali iti nabirat tulipane. Tako s fotoaparatom. Ne trgat J Bo žena povedala.

Za prvič vem, da bomo šli v Istro. Je blizu. Pa tudi zato, če nam kaj sfali, da gremo lahko v nakup. Skrbi me edino, če bomo uspeli vse »zbasati« s seboj. No za dva dni verjetno ne bo problema. Za dlje pa bo tudi misterij.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: