Adijo…

Šla je. Šla je nekam proti štajerski.

No včeraj smo se poslovili od naše zimsko-letne prikolice. Nekaj časa je bila z nami. No to je bila naša druga družinska prikolica. Prvo smo prejeli v dar od sestre. Tista je bila že malo v letih in smo jo nadomestili z novo. Z ženo smo jo kupili leta 2012. In služila nam je 7 let. Ko sva z ženo ugotovila, da smo jo imeli 7 let, sva se kar spogledala. Po spominu bi rekel, da smo jo imeli nekje 4 leta.

No šla je ker smo se odločili, da gremo naprej. Otroci odraščajo. Punci sta zdaj stari 10 in 14 let, kar pomeni, da so se nam potrebe spremenile. Prav tako navede. Želimo biti veliko bolj mobilni.

In mobilnost nam omogoča naša nova pridobitev – naša camp-let prkolca – naš hotel na kljuki.

20190303_171924_resized

Naša zimsko letna prikolica je bila pospravljena na depoju na morčku, ker doma zanjo žal ni bilo prostora. No naša šotorka pa ima že danes prostor v garaži.

Postavljanje. No tega me je malenkost strah, ko bomo prvič resno postavljali prkolo. Upam, da že prihodnji teden. Mislim, da bo to »A je to«. Ne saj ni tako hudo. Do zdaj smo vadili doma 2x in 1x ob predaji. In prikola je bila postavljena in pospravljena v manj kot uri in pol. S tem, da sva morala z ženo še malo spoznavati to našo pridobitev.

20190303_161827_resized

Pri naši ta velki prikoli sva z ženo rabila cca 8 ur postavljanja. Za 14 dni to ni optimalno. Preveč dela za premalo dopusta. In preveč napora. In potem zopet 8 ur pospravljanja.

20180803_163730[1]

Večja prikola ti omogoča nekoliko večji luksus. Že danes me skrbi kako bomo naše (nujne) stvari pospravili v avto ali prikolico. Saj vem. Kompliciram. Hladilnik je šel v kufer na rudi na milimetre. Prej smo imeli 2 hladilnika. Ta teden grem kupit še plin, kajti prkola ima integrirana dva plinska kuhalnika. V prkoli smo imeli kar dve kuhinji. Eno notri v prikolici, drugo pa posebej. Tako skoraj moderno.

Po drugi strani je ta velka prkola običajno lesena in posledično lahko gnije, težko delati servis. Ta mala prkola pa je »umetna« masa in ne more gniti. Glede servisa – no nisem nek »handy man«. Računam pa da bo na nekje dve leti romala na »pregled« k doktorju prikolic.

Ta velko prkolo vozit. Težka okol tone. Ojej. No zdaj so avti močnejši. Ampak prej sem imel avto bencin z 1,6 motor. No na koncu vrhniškega klanca smo šli 60 na uro. Ta mala je težka (napolnjena) do 500 kg. In avtoček – res da močnejši, kot takrat, ko smo peljali ta velko, jo enostavno pelje. In ob tem uživa. Ko sem jo do sedaj peljal 2x, je niti nisem čutil. Poleg tega je ta mala nekoliko bolj gibka kot ta velka.

camp let_prevzem

Zdaj se veselim naslednjega vikenda. V planu je, da gremo prvič sami na morčka. Pogledat kako bo. No čakamo vremensko napoved. Nadejamo se, da bo kar najlepše. Tega si s ta velko ne bi mogli privoščit. No razen, če bi postavili na pavšal. Ampak to nam ne ustreza, je predrago in stalno na istem mestu.

Dodatno imamo kalorifer, ker vemo, da ne bo ravno vroče. Ampak sem prepričan, da bo izjemno. ME pa vseeno skrbi kam bomo dali žar…

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: