Dopust

Še 4x gremo spat in bo konec. Dopusta namreč. Prav shrljivo je, ko vsakič pogledam na uro in vidim, da se dopust počasi končuje. Potem pa spet… Ampak ta dopust vsekakor ni klasičen. Vsaj če ga primerjam z zadnjimi 20 leti. Ta dopust je prav športen. Nenormalno športen. Dnevno (res skoraj vsak dan) preplavam minimalno 3 km (moja ocena razdalje – če kdo oporeka naj gre zmerit). Do sedaj pretekel 30 km, prekolesaril 15 km. In to je je bil do sedaj najhujši trening. In zakaj? Zato ker je počastno vroče. Temperatura se shladi edino ponoči za nekaj ur. Čez dan pa stalno nad 30 stopinj. Skratka čisto prevroče za mene, ki sem navajen da tečem na nekje maksimaln0 22 stopinj. Zraven mene sta dva športnika. Eden dokaj redno, drugi občasno. Ta redno je moj nečak. Športnik v pravem pomenu besede. Sicer bi mu zdaj rekel, da je že upokojen športnik, včasih pa svetla zvezda hokejske Olimpije. Odločil se je, da zaključi kariero, ko so mu ponudili uradno pogodbo za uraden prestop v člansko reprezentanco. Moj nečak je fejst dec. Rad ga imam. Spoštujem ga. Raje se je odločil za študij kot pa za nadaljevanje svoje športne kariere. Pa tudi to je, da je imel vse možnsoti. Lahko bi šel igrat za tuj klub, v tujino v šolo, pa se je odločil, da ostane doma. Sicer mi še danes ni čisto jasno ali zaradi tega, da je bil doma v hotelu 5 zvezdic in se držal mamice in očka ali pa nu enostavno ni bilo. Če  bodo moje hčerke take kot je on, bom sila zadovoljen. Pri svojih 25 letih se ne vdaja nekemu huronskemu popivanju pač pa zmerno. Jasno da se ga tudi po “slovensko” nažge, da ima luknjo v spominu ampak to ni pogosto. Ali pa dobro skriva pred mano. Spozna se na športno prehrano. 3 x tedensko v fintnesu, da vzdržuje kondicijo hkrati pa se po mojem mnenju tudi nastavlja kakšnim brhkim dekletom….

Drugi športnik je tema najinega rednega pogovora z ženo. Lep mlad fant. Naoljen. Lepo oblikovane trebušne mišice. Brez dlakice (dobesedno). Ampak ni še našel svoje barbike, ker mu po mojem mnenju samo to usteza. Ali pa ga bolj privlačijo…. Vsak vikend se vrača k očku in mamici na morje, kjer poskrbi za svoj popoln zajtrk – čokoladno mleko, jogurt, ogljikovi hidrati. Ob 18:00 gre ponavadi teči. Takrat je temperatura še vedno okoli 30 stopinj. Za mene čisto prevroče.

No pa da grem na svoje treninge. Skratka vroče je ko strela. Zjutraj težko vstajam, tako, da grem teči šele ob 7:20 zjutraj, ko je še vedno skoraj normalna temperatura. Čeprav ni. TEčem težko. Naredim sicer 10 km ampak je čisto prevroče. Pred dopstom sem imel utopične ideje, da bom lahko pretekel precej več, kot sem. Ampak se bom potrudil še teh nekaj dni, da naredim še nekaj 10 km tekov. Bomo videli. Me pa hrbet nekaj matra. Po mojem od plavanja. Pa naj še kdo reče, da je šport zdrav…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: