Prijeten večerni sprehod po Puli

Ta bo z Brionov. To niso otoki Brioni ampak kamp nasproti otokov v kraju Puntižela. To je bil naš drugi obisk tega kampa. Preteklo leto smo bili v istem terminu. Najmlajše dete ima tam namreč Rokometni kamp. Vesel sem, da se ga udeleži. Izraz na njenem obrazu priča, da tam uživa, sklepa nova prijateljstva, doživlja nove dogodivščine in dela to kar ji največ pomeni zadnji dve leti – igra rokomet. In to v odlični družbi. Najprej v družbi svojega domačega kluba, hkrati pa v družbi slovenskih in drugih rokometnih reprezentantov. Čisto točno ne razumem zakaj ji je všeč rokomet ampak saj to niti ni pomembno. Pomembno je, da uživa.

Prihod v kamp tokrat v petek zjutraj. Zgodaj smo odrinili. Želeli smo si užiti tam cel dan. Vožnja ni bila nič kaj posebnega. Postavili rekordno hitro. Se mi zdi, da moja srnica vsako leto manj komplicira. Tokrat je bila z nama tudi tavelka, ki bo kmalu stara 18 let in je uspešno naredila popravca iz angleščine. Se mi zdi, da je bil za njo še dodatno poseben užitek. Ponosen sem nanjo. V zelo kratkem času se je naučila precej angleščine. Upam, da se je iz tega kaj naučila za celo življenje.

Torej postavili smo izredno hitro. Srnica vsako leto manj komplicira. Tokrat smo bili svobodni, brez »original« podna. Vsekakor pride prav, ko je slabo vreme. Ali pa ko je nekoliko bolj hladno. Sedaj, v poletju pa ni nujno potreben. No za ta dolg dopust ga bomo imeli, ker nikoli ne veš glede vremena. Ta kratki izleti pa niso tako »nevarni«. Tudi omaric na kratkih izletih ne uporabljamo. Samo za ta dolg dopust. Se mi zdi da smo s postavljanjem vsakič hitrejši. No tudi žara tokrat nismo prinesli s sabo. Skratka postavljeni smo imeli v slabih 45 minutah. Vse. Nisem mogel verjeti.

V soboto sem mojo srnico povabil na romantičen sprehod po Puli. Ženka in otroci so bili zadovoljni. V bistvu smo bili prvič v Puli. V mestu Pula. Ravno se je odvijal Music festival. Kot se za ta čas spodobi, je bila Pula polna turistov. Lepo smo se sprehajali. Resnično smo šli malo hitreje saj nas je reka turistov, kot je to običajno v tem času, prisilila, da se nismo kaj preveč ustavljali. Saj ne rečem, da smo se s tem izognili tudi marsikateri izložbi, ki je omamno vabila poglede. Da je naša sestava tri predstavnice ženskega spola in midva s psom. Naš Cotonček itak nima pravice glasovanja, tako, da sem zelo hitro preglasovan. Torej je najboljša taktika, da enostavno pospešiš korak. Če analiziram kaj s tem pridobil? Torej s tem pridobim, da so vse moje tri sardelice tiho in komaj lovijo sapo. Jaz malenkost »zašvicam« in ob tem privarčujem denar in nekaj naredim za svoje telo. Mislim, da je to odlična kombinacija. Hkrati s tem pridobim tudi nekaj zlovoljnih pogledov od moje ženke. Če še malo pospešim korak, potem ne slišim ali lahko počasneje? In rada bi si pogledala to in ono. Žena bi sicer zelo enostavno rešila to gonjo, če bi prav potiho rekla: Gremo na pivo? Ker tega seveda ne izusti, hladno pivo čaka v prikolici. Nemudoma bi se ustavili in izpolnili njeno željo. Sem mislil, da ženske vedo vse. No tega zagotovo ne.

Ne vem zakaj sva potem spregovorila šele v nedeljo, ko smo sedli v avto…

Kamp enak kot preteklo leto. Sicer čisto ok kamp. Kot se za Valamar spodobi, je v pri Wcjih stalno prisotna čistilka. In WCji so res čisti. Kamp dokaj vzdrževan, kakega posebnega napredka pa ni. Ampak pri tem se kaže tudi cena. Cena dokaj sprejemljiva.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: