Vroče…

Joj kako te temperature rajcajo. Nam manjkajo še dva stola in hladilnik in lahko gremo… No tudi brez dveh stolov bi šlo. Vse ostalo, kar imamo v prikolici, ki čaka na praznjenje, bi lahko nadomestili s stvarmi, ki jih imamo doma.

Ampak se bojim, da so noči vseeno še vedno hladne. Pa tudi se sprašujem, če je pravi čas. Pa ne toliko, da se oklepam nekih običajev ampak vseeno se mi zdi, da se lahko vreme hitro obrne. Si kar ne predstavljam, da bi lepo spakirali, postavili prikolo, povzročali čudne poglede, ker v tem času bi jih s Camp Let – šotorsko prikolico, potem pa se vreme na hitro obrne. In pritisne mraz. Sam sebi bi se smejal. Otroci bi se mi pa smilili.

Žena že navija, če bi jo samo tako malo postavili. Ja, bilo bi zanimivo. Po drugi strani si pa rečem, da je nesmiselno, bomo samo še bolj neučakani.

Če bi pa imeli kako hudo veliko skladišče bi se pa lahko šli. Bi se šli igrico, da smo na počitnicah. Ampak potem kar vem, da bi otroci želeli prespati. Ja vem, vsi komaj čakamo toplo pomlad, da odrinemo. Sem kot en otrok, ki komaj čakam, da odvije igračo in se z njo igra. In zdaj čakamo Božič. Ne Božič, takrat je mraz. So pa darila.

Ja dodatna prednost našega Hotela na kljuki je to, da dobim nov žar. Tokrat bo plinski. Mogoče samo malo pretiravam. Zaenkrat imam:

  1. Weber Master Touch Kettle, 57 cm
  2. ProQ Excell 20 Elite – bullet smoker
  3. En easy bullet smoker – NO NAME
  4. Zidan »vrtni žar«
  5. Posodo Dutch oven

Ja, lani sem uporabljal vse. Tudi letos sem uporabljal vsaj že dva. Ja In zdaj nujno potrebujem še plinskega. Seveda mora biti s pokrovom. Razmišljam kaj bi kupil. Na eni strani se navdušujem nad blagovno znamko Napoleon, na drugi strani nad blagovno znamko Landmann. Našel sem pa še tretjo varianto El Fuego. Skupno tem žarom je da so majhni, da imajo pokrov in da je mogoče z njimi peči tako na direktni kot indirektni peki. Sicer bo ob tem potrebno še marsikaj preštudirati. Žena pravi, da mi ga kupi za rojstni dan.

Aja in delam skoraj doktorsko dizertacijo na temo hladilnika. Razmišljam o takem, ki se priklopi na samo na elektriko. Malo morje jih je. Cena tudi okoli 100 EUR. Ne razmišljam o plinskem, ker ne vidim prednosti, ki jo zahteva dodatnih 200 EUR. Da se priklopi na avto, mi tudi ni pomembno. Vprašanje je le velikost in da bo pivo res hladno. Nimam izkušenj. Berem, iščem… In seveda kompliciram.  Prepričan sem, da je bil marsikdo pred temi težkimi odločitvami, kjer ne želi na koncu slišati vsem znanega stavka »Sem ti rekla«.

In seveda želimo bo tem moški preštudirati prav vse. Da vemo vse. Dostikrat nam zmanjka sicer branje navodil za sestavo ampak o vsem drugem vemo vse.

Še sreča, da sva se z ženo odločila, da kupiva večino opreme že v samem štartu ob nakupu prikolice. Če ne bi, bi kompliciral za vsako stvar. Na polno. Še sebi bi šel na živce.

Še dobro da se je nekoliko zmrazilo zunaj. Če ne bi… no nič ne bi bilo. Sam še večje želje bi imel po prvem izletu. Zdaj razmišljam kam bi šli za ta prvič. Se počutim kot najstnik. Ta prvič. Že vidim, da bodo metuljčki letali po trebuhu. Napetost se bo stopnjevala. Pred sosedi, če bodo, bom hotel izpasti totalen car. Kot da obvladam. V resnici sva z ženo doma že vadila. Gledala na You tube, da nama ne bo nerodno kako se kaj postavi. No dve palici nista prišli v uporabo ampak dobra stran tega je, da veva kje sva sfalila. No in ko bomo prvič postavljali moramo bit totalni carji. Ne smemo niti pogledat malo proti računalniku, ker drugače izpademo slabiči.

Ob prvem postavljanju sva bila res carja. Postavila in pospravila sva v uri in pol. Pa itak da sva mal okol gledala če naju kdo gleda. Pa kar nekaj sva že pospravila v našo prkolco. Itak sva drug drugemu govorila kako dober nakup smo opravili. In to zato, ker sva kar nekaj robe spravila notri. No opazovalcev nisva opazila. Na srečo, ker je zgledalo kar smešno nekaj korakov gledat na telefon, potem pa: Seeeej resss. Ampak padla nisva na izpitu, kot bi rekel Boris. Torej najprej sva vzela ven ključe iz ključavnice, da ne bi kdo po nesreči butnil… Čeprav zdaj razmišljam, da bi vseeno nabavil nekaj več »šponarjev«, da če se slučajno zgodi… Po sistemu nič nas ne sme presenetiti…

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: