No treba bo začet

OD januarja 2012 je preteklo že kar nekaj časa in kar nekaj stvari se je zgodilo. Jan 2012 sem namreč naredil zadnji izpit na magistrskem študiju na Fakulteti za management. In zdaj je počasi čas, da se lotim še magistrske naloge. Stvari je potrebno zaključit. Tako, da ne ostane nedokončana. Vem, da se bom spustil (spet) na eno pot, ki mi bo vzela kar nekaj energije in da bo šlo počasi. Ampak vseeno. Tako prvi korak je narejen. In sicer najprej je bilo potrebno sprejeti odločitev. Naslednji korak je da si izberem temo. Torej tudi ta je narejen. Šlo bo v smer marketinga in sponzorstev ali pa vloga odnosnega vodenja v odnosni prodaji. Zadnje se veliko lepše sliši v angleščini Relationship leadership VS Customer Relationship Management. Naslednji korak je, da se vpišem v NUK in začnem prebirati literaturo. Pri prvi temi bo to po mojem bistveno lažje, kot pri drugi. Prav tako mi je prva tema veliko bolj sorodna od druge. Namreč z drugo tematiko se nisem ukvarjal že kar nekaj časa. Potem bo potrebno poiskati mentorja. Imam idejo, kdo bi bil, vendar se bojim, da zaradi nekih neumnih pravil ne bo mogel biti, zato bo potrebno poiskati “nadomestek”.
Poleg tega bi bila prva tema bistveno lažja zaradi raznih raziskav, intervjujev,… Poleg tega bi se morda pri tem naslonil ravno na naše sponzorstvo nordijskih disciplin in primerjavo sponzorstva iste panoge pri različnih sponzorjih. V bistvu bi bilo to precej zanimivo, saj bi lahko analiziral različne vidike in različne učinke. No zdaj ko takole razmišljam, bi bilo to prav zanimivo analizirati.
V glavnem dva koraka sta narejena. Rečmo. Malo bom začel brskat po literaturi, da vidim, kaj bo na voljo, potem pa se odločim.
Cilj: V letu 2015 oddam nalogo v prvo branje. Tako cilj je postavljen, je merljiv, dosegljiv in realen.
V decembru se odločim glede teme, do konca februarja pripravim osnutek dispozicije, v marcu se dogovorim z mentorjem, oddam dispozicijo in pišem…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: