Bosonogi tek

Rojeni za tek, super knjiga, Marko Roblek, po mojem prvi promotor bosonogega teka v Sloveniji, moja zvedavost in želja po nečem novem so me prepričali, da sem poskusil bosonogi tek.

Prve informacije o bosonogem teku sem pridobil na spletu. Spoznal veliko novega. Od teorije, da sta v osnovi obstajala dva “tipa predhodnika današnjih ljudi”, da imamo na nogah toliko živcev kot na genitalijah. Pri tem priznam, da so moje genitalije manjše kot stopala. Da ima palec na nogah enako občutljivost kot ustnice. Da je človek v osnovi tekač. Da je na podlagi teka poskrbel za svoje preživetje.da se moramo bosonnogega teka učiti.

Nekateri pravijo, da je tovrsten tek škodljiv, nekateri pa, da zdravi kar nekaj bolečin. No mene ne boli nič, prav tako nisem dovzeten za slabe novice.

Verjetno velja tudi dejstvo, da sem spoznal Marka osebno. Isti letnik kot jaz, super dec. lahko bi mu tekel človek na mestu. Hkrati tudi človek, ki ga zanima kar nekaj stvari in se je pripravljen ves čas učiti. Do sedaj sem ugotovil tudi to, da je Marko človek, ki je pripravljen svoje znanje nesebično deliti. Je kreator bosonogega gibanja in hkrati promotor paleo prehranjevanja. Spet en zanimiv način prehranjevanja. Sam temu ne bi mogel reči dieta. Čeprav jih mnogo imenuje paleo prehranjevanje kar paleo dieta. Kolega, ki je poskusil omenjen način prehranjevanja je precej sploščil svoj trebušček. Sam v omenjeno prehranjevanje ne verjamem. Predvsem zaradi vseh omejitev predelave mesa in ostale prehrane.živim na vasi, kjer kmetje sami pridelujejo meso z minimalnimi dodatki kemije. Pa vseeno ne vidim, da bi bilo pridelano na popolnoma naraven način. No ampak v paleo je še veliko več. Prav tako rad berem Markova razmišljanja. Ima svoj blog….minimalist.si, ki je že zdavnaj presegel klasično blogovstvo. Njegovi zapisi imajo predvsem namen deljenja znanja in ugotovitev.

OK. Gremo na moj bosonogi tek. Torej bistvo je, da sem poskusil. Tekel trikrat bosonogi tek in pri tem ZARES užival. Noge niso nič trpele razen vsake toliko časa ko sem stopil na kakšen k…. Kamenček, ki tam ni imel kaj delati. Sedaj sem se odločil, da bom s tem tekom nadaljeval. To ne pomeni, da bom sedaj prakticiral samo tovrstni tek pač pa malo mešano na žaru. Zdaj pride do naslednjega izziva. Kako bom prakticiral tovrstni tek doma? Po makedamu in skalah pač ne gre teči z boso nogo. Rešitev bi bile minimalke, športni copati. Pa se mi zdi škoda dat cca 100 eur in več za takšnje čevlje, če pa sploh še ne vem, če me bo to še držalo. Ideja je, da si tovrstne copate naredim kar sam. Plan je narejen, bomo pa videli tudi če izvedljiv.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: