Nočni tek

Sicer še ni sezona nočnih tekov, vendar je to na žalost moja edina možnost, da tečem. Čez dan v službi, zjutraj že tako zgodaj vstajam,… tako, da je edina možnost nočnega teka, ko gredo otroci spat.

Razlika med moji prejšnjimi in sedanjimi treningi je v tem, da sedaj tečem v večini ravnino. Čeprav me tile višinski metri spet malo privlačijo. Razmišljam, da bi imel 1x tedensko višinske metre, 2x tedensko ravninske ali pa ravno obratno. In enkrat tedensko kolo. Če bo le šlo časovno. Si sproti zmišljujem. Razlika med treningom prej (pred operacijo) in sedaj je, da sem se odločil, da grem nazaj k koreninam, da ne forsiram pač pa da grem lepo počasi. Da delam bazo. Pri tem se kaj dosti ne oziram na puls pač pa zgolj na svoje počutje. In s tem delam kilometrino, počasi a zanesljivo :). Počasi sproti podaljšujem traso in pri tem ne trpim. To je glavno. Pri tem neizmerno uživam.

Do naslednje tekme imam dober mesec in pol časa, kar je dovolj, da počasi stopnjujem svoje priprave. Cilj, ki sem si ga postavil je zgolj eden. Izboljšati svoj PB lanskega leta. Načeloma to ne bi smelo povzročati težav pa vseeno. Ne pomeni, da bom lenaril, saj bom kljub temu, da je zgolj 10 km (Nočni tek Škofja Loka) crknil, če ne bom pridno treniral. Tile 10 km teki so dokaj hitri teki. Vsaj za mene. Sam še nimam ne prave moči in ne prave tehnike v nogah. Ampak se ne dam. Ne razmišljam sicer o tem, da bi postavljal svetovne rekorde. Pač pa razmišljam, da zgolj premagam samega sebe. In to me popolnoma zadovoljuje saj se s tem kaže lasten napredek.

Nocojšnji večerni tek je bol dolg 12 km.Več pa v poročilu POLARja:

https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=0f72fc1f6282eff4b1f557aaf984f9a7

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: