Sem Piflar

Včerajšnji in današnji dan sem preživel na SPORTO konferenci o marketingu in sponzorstvih v športu. Moram reči, da je bila to naravnost odlična konferenca. Kljub temu, da je bila 10ta po vrsti, sem bil na tej konferenci prvič. Gre za konferenco, kjer lahko na skoraj vseh segmentih govorimo o presežnikih. Predavatelji so bili odlični strokovnjaki. Nekaterim je malo šepala retorika, drugače pa zelo zanimive vsebine. Hkrati odlični primeri dobre prakse. Rdeča nit konference (zaradi nekaj primerov) je bil vsekakor Eurobasket 2013. Seveda je bilo to razumljivo, saj je bil to eden pomembnejših, če ne najpomembnejši dogodek letošnjega leta v Sloveniji. Na tej konferenci so bile podeljene tudi SPORTO nagrade.  Ob tem sem bil izredno ponosen. Namreč dva izmed petih najbolj športnih obrazov leta 2013 sta ravno dva sponzoriranca naše banke. Goran Dragić (tudi zmagovalec) in Robert Kranjec (kot član slovenske skakalne reprezentance). Pri marketinških dosežkih športnega sponzorstva je bila naša oglaševalska agencija Saatchi & Saatchi v finalu s svojim projektom Ljubno v Ljubljani ter prejemnica posebne nagrade agencija Sportelement, ki hkrati tudi nam pomaga pri športnem sponzorstvu.

Prijeten del te konference je bil vsekakor tudi druženje. Srečal sem kar nekaj prijateljev in prijateljic s katerimi že zeloooo dolgo nisem bil v stiku. Glede na to, da se nisem imel niti časa niti pripravit na konferenco, prav tako nisem niti preverjal kdo bo tam, sem bil prepričan, da na konferenci ne bo dosti poznanih. No in resnica je bila popolnoma drugačna.

Highlight dneva pa je bilo moje testiranje tekaške tehnike. Na konferenci se je znašel štant vzajemne, katerega namen je bil predstavitev športnega kluba Vzajemna. Na samem štantu je bil tekaški trenažer in seveda strokovnjak – trener, član pulz športa. Prvi dan sem štant opazoval, tudi ljudi je bilo ogromno. Nihče niti ni upal iti na trenažer…. Drugi dan sem prišel 15 min pred začetkom predavanj. Najprej sem se smukal okoli trenažerja, potem pa sem se začel pogovarjati s strokovnjakom. In beseda je dala besedo… In ali želim svojo tehniko teka dati njemu na ogled. Itak sem se najprej nekoliko branil, saj sem bil v obleki, lepih plesnih čeveljcih,… ampak je trener rekel, da to ne bo posebna ovira…  In grem na trenažer. Mojster zalaufa in tečem po temu avtomatu. On snema, slika, petke plesnih čeveljcev se slišijo,…. in pravi dovolj je. Lahko pogledava. In…. Torej najprej noge…. Tečem lepo. Lep spust noge najprej s prsti šele nato na peto… in prvi komentar: DIFOVCI bi mi rekli Piflar, ker imam res lepo tehniko… Pa pojdimo pogledat naprej. Aha lažji pronator,…. Trup je lepo naprej nagnjen le boki so nekoliko zadaj. To moram popraviti in perfect… Skratka prav všeč mi je bil komentar tega mladca. In potem sva se zaklepetala o vajah za stabilizacijo…

Skratka sem piflar in to mi je všeč.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: