Vesel sem

Vesel sem, da prav čutim kako sem z vsakim dnem bližje formi, ki sem jo že imel in hkrati vesel, da se približuje tudi že čas, ko bom svojo prejšnjo formo presegel. Danes je ravno minilo tri tedne odkar sem spet začel teči.

Od prvega dne, ko je bila pravzaprav borba s samim seboj do danes se je spremenilo ogromno. Med drugim tudi to, da sem pričel z drugačnim treningom. Kaj se je torej spremenilo?

Začel sem delati nekaj podobnega intervalnim treningom. Zakaj samo podobno? Ker pač ne delam pravih intervalnih treningov ampak zgolj sam pospešujem tek, držim hitrejši tempo kakih 50 do 100 metrov in spustim in spet ponovno…. Brez kakšnih koli meritev ali česa podobnega. Čisto po sistemu SIMPLE. Drugo kar sem dodal je, da sem pričel delati tudi vaje doma. Od počepov, neki zviranja nog in vaj, ki jih pravzaprav ne znam poimenovati pač pa sem jih videl na spletu. Vaje imajo namen stabilizacije in pa utrditve mišic,… In dodal sem sobno kolo. Zakaj zgolj sobno? Namreč ponoči res ne maram kolesarit. Ponoči rad tečem, kolo se mi pa vseeno zdi prenevarno. Poleg tega zdaj nekoliko več delam klanec. To pomeni, da je skoraj sestavni del teka hoja v precej strm klanec. IN to mi ustreza. Res je nekoliko težji trening pa tudi nekoliko daljši pa vseeno. To štejem kot pripravijo za najnaj21, predvsem pa za prihodnjo sezono. Namreč prihodnjo sezono računam, da precej popravim svoje rezultat na tem teku, hkrati pa tudi računam, da bi pretekel vsaj maraton. Jap, nisem se zmotil, vsaj maraton. Še vedno nisem obupal nad mojim 50 km tekom. Seveda se bo glede na današnje razmere več stvari moralo ustrezno “poklopiti” ampak upanje umre zadnje… Morda pa bo zgolj trening za samega sebe in ko se stvari in luna spet spravi v red, se pa lahko udeležim še kakšne tekme… Ampak bomo videli. Počasi se daleč pride. Vsaj tako pravijo in res je tako.

Danes je bila na vrsti telovadba doma. Tako sem se zviral 54 minut. Moj polarček pa me je obvestil, da sem s tem naredil Basic & Steady training. Nekaj kar pred operacijo nisem poznal. Potem mi je ura razložila, da sem naredil nekaj dobrega za topljenje maščobe (ki je skoraj ni) in da sem pojačal svojo vzdržljivost. Takole zgleda uradno poročilo Polarja: Duration: 00:54:01, HR Avg: 138, HR Max: 160,Calories: 637 kcal, Training Load: 122

Včeraj pa sem šel tečt. Tudi tokrat s prijateljem, sovaščanom. Bilo je naravnost super. Osebno sem res užival. Fino je, ker sva oba začetnika. Fino je, ker oba želiva teči in fino je, ker med samim tekom tudi malo debatirava. In to je naravnost odlično. Po drugi strani pa tudi nekoliko spodbujava drug drugega. Ne v smislu “stari stisn” ampak v smislu, da nekoliko dlje drživa tempo, da se trudiva, da pač vsakič ko tečeva, pretečeva bolje in seveda tudi nekoliko hitreje. In ko sva takole na začetku je prav užitek, ko izboljšujeva čas in tempo na pretečeni razdalji. In na koncu sva oba vesela, ker pretečeva za minuto hitreje kot prejšnji tek. Tudi to je sestavni del motivacije.

Še poročilo POLARja:

Duration: 01:07:42, HR Avg: 170, HR Max: 185,Calories: 1198 kcal, Distance: 8.4 km, Pace Avg:08:00 min/km, Training Load: 278, Ascent: 394,6.

 

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑