Večerno – nočni trening

Zadnje čase treniram nekoliko bolj poredko. V povprečju enkrat tedensko kar je čisto premalo, da bi delal kakšen napredek. Pa vseeno. Včeraj sem se odločil, da letos naredim še en polmaraton in da poskušam izboljšati čas iz Sežane. Načeloma to ne bi smel biti problem, saj sem šel na svoj prvi polmaraton veliko prekmalu… Vmes sem naredil dodatnih cca 500 km…. kar bi moralo zadostovati, da izboljšam svoj rekord. Pa tudi trasa, ki jo bom tekel sedaj bo načeloma lažja, predvsem pa brez asfalta. Vsaj organizator tako obljublja. Poleg tega organizator obljublja, da bo max 15 m višinske razlike.

No danes sem naredil 14 km. Sicer sem še kar zadovoljen z rezultatom, vem pa, da bo kmalu boljše. Upam, da mi uspe iti ta teden vsaj 3 x na trening. Pa minimalna razdalja bi morala biti 14 km… Najdaljša pa kar 21 km. Bomo videli. Res pa je, da bo 3x ta teden kar izziv, saj bom čez vikend v Bohinju – bančni pohod….

No danes je bil tek nadvse super. Vesel sem, da so temperature padle, da ni več tiste pasje vročine. Za mene osebno je tudi 14 stopinj nekoliko prevroče, pa se vseeno da potrpeti. Najraje tečem nekje MED 0 in 5 stopinj… To je za mene prava “delovna” temperatura.

Zdaj odkrivam novo progo. Malo sem se že naveličal tehle stalnih krogov. Pravzaprav me moti en pes na “moji” progi, ker je siten, ko grem mimo ves čas laja in moti moj mir, poleg tega se pa bojim, da se mi zaplete med noge. Enkrat mi je lastnik psa rekel, da naj ga kar brcnem. Ne morem, se mi smili. To je krog okoli Starega vrha. Druga proga je proti Blegošu. Tudi te proge sem naveličan, saj ves čas drajsam eno in isto. Zdaj pa “odkrivam” novo progo. Ta mi je do sedaj še najbolj všeč. Namreč praktično je brez omejitve. To pomeni, da niti ni krog, da se sicer vračam po isti poti nazaj, je pa res, da ko grem v eno smer, grem navzdol, ko grem pa v drugo smer pa navzgor. Proga sicer ne poteka po gozdu, ker se zvečer nekoliko bojim teči po gozdu, saj se lahko poškodujem. Lahko me prehiti kakšna korenina ali pa ponesreči padem v kako luknjo in si enostavno zvijem gleženj ali pa še kaj hujšega. Ta je lepa, asfaltna. Vem, da to ni najbolje za moje noge a kaj morem. Drug ni. Zvečer pač ni druge variante. Poleg tega to progo poznam, da bi lahko delal praktično vsaj 24 km brez da bi se vrtel v krogu, No do te razdalje bomo še prišli… Počasi, saj se ne mudi. Bo pa to dober trening za moje polmaratonske in morebiti kmalu tudi maratonske razdalje. Ampak vsaj maraton mora “pasti” drugo leto.

Ta proga je ravno prav napeta in seveda kot se za mene spodobi ima tudi nekaj višinskih metrov. Tokrat “le” 400. Teh 400 višincev naredim praktično v zadnjih 4 km. Kar pomeni, da se proga dviguje 100 metrov na km. Se mi zdi, da je ravno prav “napeta”, hkrati pa dobra uvertura za moj najnaj21 polmaraton prihodnje leto. Tega se že zdaj veselim. Ta polmaraton bo hkrati tudi mejnik v moji tekaški poti. Ampak to še pride.

Poročilo POLARja:

Duration: 01:37:40, HR Avg: 171, HR Max: 183, Calories:1871 kcal, Distance: 13.92 km, Pace Avg: 06:58 min/km,Training Load: 404, Ascent 407m

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: