Začel sem tekmovati

pa ne v teku. V popolnoma drugi disciplini. V teku sem popolnoma izgubil, kar sem do zdaj oddelal. Predvsem izgubil na moči, hitrosti, na treningu.

TEkma se torej odvija na popolnoma drugem področju. Lahko je dobro, če zmagaš, lahko je pa tudi slabo če zmagaš. Ne vem kaj je boljše. Po eni strani zmagati, po drugi strani pa biti zadnji ali pa sploh ne zaključiti tekme.

Pa pejmo lepo počasi. Kaj sem do zdaj oddelal? Pravzapral odtekel: V bistvu je tole kar pravi čas, saj sem začel teči pred približno enim letom. Iz komaj 100 metrov teka in ostalega smiljenja sebe sem v enem letu uspel:

– naredit 424 km na 57 treningih, kjer sem izgubil 31.333 kcl v 51 urah (izmerjano s pomočjo Sports tracker)

– narediti 412 km na 51 treningih, kjer sem izgubil 54.735 kcl v 63 urah. (izmerjeno s pomočjo POLARja).

SKUPAJ: 836 km na 108 treningih, kjer sem izgubil 86.068 kcl v 114 urah. (oboje skupaj). S tem da je poterbno povedati, da so bili treningi s pomočjo Sports trackerja popolnoma drugačni kot s pomočjo POLARja. Z uporabo POLARja sem naredil tudi bistveno več višinskih metrov. Moram priznati, da sem kar navdušen nad tole statistiko glede na to, da sem imel pred tekom:

– bistveno več kil

– bistveno manj volje

– sploh nisem mislil, da bom kdaj tekel,…

No danes je zgodba drugačna. Imam precej kil manj, počutim se bolj fit, hkrati pa po mojem s tekom lažje prenašam pritiske v službi…

Pa poglejmo kje sem izgubil tole pretečeno normo?

Prejšnji teden sem oddelal minimalno 50 ur, ta teden pa minimalno 60 urni delovnik. In to me je skurilo. Pri tem sem imel kar nekaj stresnih trenutkov. No preveč če povem po resnici. Naredil pa nisem niti 60% tistega kar sem si zamislil. Ampak tako je to…. Življenje ni potica in polno je bilo distrakcij. Tako tudi ni bilo časa, da bi treniral, saj sem prišel domov vsak dan izmučen kot cunja.

Včeraj pa je bilo drugače. Ob prihodu v službo sem mislil, da bom v službi vsaj do 21:00 pa je en sam mail spremenil vse. Tako sem imel pozno popoldan prosto. Tako sem šel zvečer tečt. Sicer sem tekel dobesedno zanič, kot da bi prvič obul tekaške copate, ampak je prijalo. Nenormalno. Da sem se popolnoma preznojil in da sem naredil spet en moj krog.  Pasalo je nenormalno. Zaradi takšnih treningov tudi veš zakaj mi je tek všeč,. Ker se popolnoma sprostim, ker dobesedno odklopim, ker se posvetim pravzaprav ničemur z izjemo teka.

Razmišljam, da bi šel danes spet….

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: