Napredujem

Všeč mi je, ker pri teku napredujem. Včeraj izboljšal svoj PB  “Blegoš”. In to za kar celih pet minut. To pomeni, da sem potreboval 32 minut do vrha, nadaljnih 12 minut do koče in potem 15 minut do izhodišča. Ta napredek mi je bil všeč. In kaj se je spremenilo? Pravzaprav nič in veliko. Spremenilo se je to, da sem vmes fasal vnetje kolka in posledica je bila, da sem šel na kolo. S kolesom sem v vmesnem času okrevanja naredil cca 85 km v 4 turah. Kar po mojem mnenju ni slabo. V teh 4 turah sem naredil tudi cca 3.400 višinskih metrov.

Vmes sem tudi spremenil prehrano. Začel sem jesti dodatke Omega 3. Nečak – športnik pravi, da Omega 3 ni nikoli preveč in pa začel jesti/piti tudi Proteine – beljakovine (whey – sirotko). In moram reči, da mi oboje ustreza. Vsaj tak občutek imam. Pa tudi forma je vsak dan boljša, vsak dan bolj napredujem, kar je tudi odlično.

Torej sem tako naredil kar dve spremembi. Eno je kolo (drugačna vrsta gibanja) in prehrana.

In kako se počutim? Naravnost odlično. Razmišljam celo o tem, da bi letos odtekel še eno 21 km tekmo/prireditev.  Če napišem tekmo, pomeni, da tekmujem, če pa napišem prireditev, pomeni, da se udeležujem. In sicer me malo mami nočna 21ka po Ljubljani, ki se odvija enkrat septembra. Poleg tega začnemo septmebra v službi s pripravo na LM. Do tega nam bo pomagal bomo rekli samo THE TEKAČ.

Danes je na sporedu ali sprehod ali pa še en vzpon na Blegoš. Bomo videli. Če bo vzpon na Blegoš pa še ne vem na kakšen način. Bomo videli. Skratka full sem vesel, da se je pokazalo napredovanje, kar pomeni, da še vedno obstaja upanje za “moj” ultramaraton. Avgust bo tekaško kar naporen, september pa še posebej. Oktober do polovice podobno, potem pa malo manj kot mesec počitka, potem pa na polno.

Aja, moja Blegoška korenina – do sedaj naredil 10 x vzpon na Blegoš. In v času odkar tečem naredil nekaj malega več kot 800 km…. Prav zadovoljen sem. S tem, da vsak mesec naredim več kilometrov.

Porčilo POLARja za včeraj:

Duration: 00:59:49, HR Avg: 175, HR Max: 191, Calories:1229 kcal, Distance: 5.44 km, Pace Avg: 10:54 min/km,Training Load: 271, Ascent: 484m

Poročilo POLARja za zadnji kolesarsi trening:

Duration: 03:03:36, HR Avg: 152, HR Max: 176, Calories:2867 kcal, Distance: 26.51 km, Pace Avg: 06:53 min/km,Training Load: 484, Ascent: 1.206m

Še nekaj novih slikc z Blegoša:

Blegos koca Blegos 2 Blegos 3

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: