Danes ponovno

tek in priprava na Velebit. Ta Velebit mi kar ne gre iz glave. Po spletu iščem takšne in drugačne načine treninga… Ampak brez treninga ne bo šlo. Razmišljam tudi o “celičnem spominu”. No to je za mene zaenkrat zgolj besedna zveza. Sicer mi je kolega o tem že pravil pa vendar nekaj sem razumel, nekaj nisem (oprosti Boštjan, priznam :)).  Ampak  se bom podučil o tem.

Danes pa je bil tek en tak bolj kilav. Čisto brez veze. Začel sem izjemno. Prve tri kilometre sem pri vsakem kilometru izboljšal čas za kar pol minute. Seveda pa me je to stalo v naslednjih kilometrih, kjer sem od četrtega do šestega popolnoma katapultiral. Namreč ni šlo več. Res pa je tudi, da je izjemno vroče in sem bil v trenutku pod tušom. Švica seveda. Upam pa da nisem prišel do tiste faze kjer bi se reklo pretreniranost in pretiravanje. Ampak bomo kmalu videli, če je to res to. Vsekakor mi je manjkala pijača. Drugič obvezno, saj izgubiš precej tekočine in bi jo bilo treba na nek pameten način nadomeščati. Pa tudi več bo treba piti. Vode seveda.

Čeprav moram reči, da v teku uživam. Sem sam s sabo. Sam z naravo. Vsekakor priporočam vsakomur, ki le ima malo raziskovalne žilice. Raziskovalne zato, če želi vedeti kako se telo odziva na spremembe. Pri meni spoznavam ves čas nekaj novega. Na primer. V petek sem šel zvečer na odojka. Odojek je za mene kralj živali. Nekaj kar je najboljše. In da je bila mera polna, govorimo o odojku izpod peke. Ali izpod sača, če mu je izraz ljubši. Govorimo o načinu pečenja, ker se ti meso (pogoj je, da pekač obvlada to tehniko pečenja) skoraj dobesedno stopi v ustih. Če kdo ne pozna tega mesa močno priporočam, da ga poskusi (če seveda ni vegetarjanec, vegan ali podobno), če pa kdo tega ne mara, pa pač ne mara. In tako je življenje. In ko sem tako šel na mojo prvo rundo odojka letos, mimogrede tega sem se zelo veselil, sem ugotovil, da mi ta kralj živali, ta poslastica enostavno ne ustreza več. Namreč obležal mi je v želodcu. In potem sem imel bolečine v želodcu kar nekaj dni.

In kakšno vezo ima to s tekom? Upam, da nobene. Se pa bojim, da mastna hrana ni več za mene. In če me tek ne bo pobral, me bo ravno to. Da se odpovem svojim poslasticam. Ker odojek vsekakor je. No upam, da bom kmalu poskusil novo porcijo odojka in takrat bomo videli.

Še današnje poročilo POLARja:

Duration: 01:10:51, HR Avg: 163, HR Max: 185, Calories:1275 kcal, Distance: 8.79 km, Pace Avg: 08:00 min/km,Training Load: 253, Acent; 345,7 m

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: