Jutranji in večerni trening

Zjutraj smo šli z otroci na Blegoš. Ponavadi rabimo dve uri, da se povzpnemo na vrh, tokrat pa so bili otroci voljni hoje in smo se povzpeli v kar uri in pol. Torej izboljšanje rekorda za kar pol ure.

Pridno smo hodili z ženo in hčerkama (starost 8 in 4 leta). Seveda je otroke za tekšen podvig potrebno motivirati dodatno. Od tega, da vohamo rožice, iščemo rdeče pike (markacije) do tega, da je na vrhu obljubljeno presenečenje (čokolada). Drugače pač pri nas ne gre. Ampak hodili smo dobro. Tako dobro, da smo bili s kar dvema obilnima pavzama na koncu v treh urah in pol na izhodiščni točki. Bravo mi. Tako sem zadovoljen, da bomo prihodnji teden kar ponovili. Vmes pa poskusim jaz, da dosežem korenino čimprej. Pa tudi za trening sam je dobro. Še vedno sem trdno prepričan, da uspem preteči prihodnje leto Velebit.

Polar je pri tem podvigu sicer napisa “Basic trening” nameril pa naslednje:

Duration: 03:28:17, HR Avg: 103, HR Max: 147, Calories:1032 kcal, Distance: 6.19 km, Pace Avg: 33:20 min/km,Training Load: 108, Ascent 576.

Večerni trening je bil pa precej drugačen. Danes je bil zopet dan, da povečam dolžino teka za 1 km. Tako sem danes pretekel 11 km. Zopet je bilo izjemno. In ta dokaj konstanet trening se res obrestuje. Pridobivam tako na moči, kot hitrosti. To se mi je danes poznalo kljub večim pretečenim višinskim metrom za kar 10 sec na km.

Še poročilo POLARja:

Duration: 01:17:49, HR Avg: 166, HR Max: 178, Calories:1427 kcal, Distance: 11.28 km, Pace Avg: 06:53 min/km,Training Load: 295, Ascent: 489m.

Zanima pa me, kdaj bom prišel k pameti in začel delati razne intervalne treninge in smiselne tempo treninge…. Saj bo enkrat. Če ne prej zagotovo na morju. Sicer  pa delam neke vrste intervalni trening. In sicer vmes, ko imam malo spusta, želim teči kar najhitreje… Tako mi je uspelo priti na hitrost cca 4 minute in 40 sec za km in pa na koncu zadnje dva kilometra se le to podobno zaključi. S tem, da sem zdaj prišel tako daleč, da dejansko zadnji cel spust tečem pod 5 minut… Jupi za mene….

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: