Večerni trening

To pa je bil pravi večerni trening. Vse za pripravo za boljši tek in uspeh, ki sledi na koncu – cilj, da se uspem prebiti čez 45 km Velebita. Še malo manj kot eno leto časa imam, da se pripravim na 45 km teka. V bistvu priznam, da o tem teku ne vem dosti. Bom pa v ponedeljek zvedel. Mi bo zadevo predstavil nekdo, ki je to dal skozi, ki zadevo pozna. Sicer pa se sprašujem, če želim to pravzaprav spoznati. Moj trenutni trening je sestavljen predvsem iz teka v hrib in nabiranja višinskih metrov. Čeprav danes je bilo res izjemno.

Nehal sem jesti antibiotike in včeraj sem imel dan počitka. To se je pri samem teku poznalo. Ta teden naredil nekaj več kot 20 tekaških km s skupno višino cca 850 metrov. Bilo je prav izjemno. Tudi veliko lažje sem tekel, kot v ponedeljek. Jutri bo verjetno dan za počitek. Bomo videli kako se bodo počutile nogice, v soboto pa spet komaj čakam tek po Stinici, če ne bo preveč vroče. Baje se obeta nenormalna vročina. Bomo videli. Upam, da se je med tem ogrela tudi voda.

Danes sem tekel na nekje 20 stopinjah. Celega me je zalilo. Švic seveda. Sploh, ko sem prišel domov se je pa tako ali tako ulilo. Počutil sem se kot, da bi prišel iz bazena ali pa izpod tuša. Danes sem tudi sprobal eno tekaško majico iz Hoferja, ki jo drugače pozimi uporabljam kot “spodnjo” tekaško majico. In moram reči, da je svoje delo več kot odlično opravila. Lepo je pivnala moj švic in se hkrati ni lepila na moje telo. Če mi gre pa kaj na živce je pa to ravno to, da se majica lepi na telo. In potem moraš to prešvicano reč spraviti dol iz sebe. Ni bolj zoprne zadeve. Sem občutljiv. Pa kaj. To je moja stvar.

Glavno je, da mi je šlo super in izjemno. Pa še en rekord dosegel. En cel kilometer sem zdržal tempo AVG 4:46 min/km. To je za mene res lep uspeh. Do sedaj ni šlo pod 5 min/km. Tukaj se lepo vidi, da se splača truditi.

Pa še ena primerjava. V primerjavi s tekom do sedaj na 8,4 km, kjer imam opraviti s 335 višinskimi metri sem izboljšal avg hitrost iz 7,08 min/km na 7,03 min/km, kljub temu pa sem naredil cca 1,7 km daljšo razdaljo in povečal višinske metre za cca 100 metrov.

Dober občutek.

Pa še poročilo POLARja

Duration: 01:12:09, HR Avg: 172, HR Max: 184, Calories:1423 kcal, Distance: 10.16 km, Pace Avg: 07:03 min/km,Training Load: 306, Ascent: Ascent 421 m

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: