Večerni trening

Zunaj je skoraj idealna temperatura za tek. Namreč pri nas v hribih je trenutno okoli 15 stopinj. To pomeni, da ni ne prehladno in ne premrzlo. Naravnost super je. In tak bi bil tudi moj tek če:

– ne bi šel tečt s skoraj polnim želodcem (priznam ena večjih napak, ki jih lahko narediš), tako da sem imel celo po težave. Pa naj še povem, da je bil želodčen pol super zdrave hrane – na olivnem olju pečen mlad krompirček, solata iz vrta “light zabeljena” z bučnim oljem (light samo zato, ker mi ga je zmanjkalo) in balzamičnim kisom in seveda ocvrt piščanček, ki je pred posodo že veselo ležal nekaj časa zamrznjen v trgovini v zamrzovalni skrinji. Skratka nizko kalorično zdrava večerja.

– ne bi bil malo utrujen od včerajšnjega teka/pohoda, samo to sem ugotovil šele po cca 5 km

in fijakanja z avtomobilom čez vikend. V celem vikenndu sem spal seveda premalo ur….

Danes sem se odločil, da bo to moj začetni trening za moj prvi ultramaraton. Seveda bomo še videli, če bo to škozi. Do takrat je še eno leto in v enem letu se lahko zgodi marsikaj. Ampak ker je to taka razdalja je potrebno pričeti s treningom že danes. TO sicer ne pomeni HARD trening pač pa ustrezna priprava baze, da zmorem najprej tako razdaljo po ravnini, potem pa še v hrib. Ampak, ker pa časa ni na pretek in so tudi še časovne omejitve si bom zadevo seveda naredil težjo. Ker pač ni druge možnosti. Namreč tečem v hrib. Ampak bom pa ves čas malo podaljševal kilometrino in delal ustrezne intervalne in podobne treninge. Seveda to ne pomeni, da se bom izogibal ravnine, samo pomeni, da le ta ni na prvem mestu. Jah tko pač je. Živim v hribih.

Seveda pa hoja na Blegoš, Lubnik ne bo manjkala, saj rabim pridobivat še malo bolj hard višinske metre. Po mojem bo to precej pomagalo. Slabo zagotovo ne bo, koliko bo pa dejansko pomagalo pa nimam pojma. Ampak nekje sem bral, da je fino, da kombiniraš tek še z nekim drugim športom, ker si pač razvijaš nekoliko več različnih mišic in s tem preventivno vplivaš na poškodbe.

Seveda bi bilo fino najti kak programček po katerem bom delal. Ampak po eni strani mi je pa to brez veze, ker imam občutek, da bom delal po nekem ustaljenem ritmu, kar pa tek za mene osebno ni. Všeč mi je, da se pač spreminja. Seveda to ne pomeni, da ne bom delal tempo teka, intervalnega teka, … ampak ne vem pa če se bom ravno držal, da bom ta in ta dan… Mah bomo videli. Zagotovo se bom še premislil.

No in tako sem začel z večernim tekom. Začelo se je super. Vidi se napredek. Žal pa le nekje do 5 km… Ampak hec je v tem, da sem pač zadnje čase malo zabušaval, kar pomeni, da bo potrebno to nadoknaditi… Jah tko je. Kaj se pa hecam a ne?

Tudi danes me je POLAR prijetno presenetil. Namreč povezal se je z GPS v cca 1 min. Mislim, da sem bil v dosedanjih izkušnjah samo nekoliko preveč neučakan. Namreč vedno sem čakal z uro na roki in sem kao izvajal neko ogrevanje, kjer pa seveda roka ni pri miru. Zdaj pa sem pričel prakticirati, da uro enostavno odložim, se malo raztegnem (poudarek na malo) in v tem času se ta reč že poveže z GPS. No fajn, eno prijetno presenečenje.

Še večerno poročilo POLARja:

Duration: 01:22:48, HR Avg: 157, HR Max: 192, Calories:1239 kcal, Distance: 10.22 km, Pace Avg: 08:06 min/km,Training Load: 233, Ascent: 425,8 m

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: