Danes je letelo

Torek in posledično nov tekaški trening s ŠD Utrip.Tokrat gorska tura. Proti Nacetu/Breznici. Danes nas je bilo v primerjavi s prejšnjim tednom (torkom) malenkost manj. Začetek teka nam je popestril lahen dež. Seveda je začelo deževati nekaj minut pred štartom. Ravno pravi čas, da sem lahko oblekel vetrovko. Obute sem imel moje Mizuno copatke, kar bi bilo sicer ok, če ne bi bil dež. Namreč za dež imam Nikice, ki so iz Goretex materiala. Namreč na živce mi gre, da imam mokre nogice. Če kaj sovražim pri teku je občutek mokrote pri teku. In potem tečem, pljosk, pljosk, plojsk,…

No štart pri mostu. Klasika. Tempo do vznožja griča kar močen. Potem pa hrib. Tam smo se razvrstili. Najprej so potegnili ta hitri. Srnica je že prej napovedala, da bo poskušala na vse pretege doseči željeno točko. Bilo je kar grozno. Vsem je razložila, da se z nami ne bo pogovarjala, da bo raje poslušala musko po mp3. No z mano se itak ne bi mogla pogovarjati, ker je bil njen tempo dejansko tempo srne, hiter, lahen, skratka marsikomu nedosegljiv. Midva s Stankom sva se odločila (imela bojni posvet), da bova tokrat tekla po pameti. Namreč, odločila sva se, da bova delala tekaško bazo. Že pred časom sva vsak zase prebrala strokovno literaturo, kjer sva prebrala osnovni nasvet teka. In sicer začni počasi. Prav tako je treba biti previden pri srčnem utripu. Ne sme biti previsok, saj le tako lahko delava pametno tekaško bazo.

No in sva počasi napredovala. Če bi nekdo spremljal to iz zraka, bi rekel, da sva kot formula 1. Namreč prehitevala sva se. Enkrat Stanko mene pa potem jaz njega in spet on mene,…. Imel sem občutek, da sem na tekmi v Barceloni. Glede na to, da je bila precej ovinkov, sem kar videl leve in desne šikane.

Hkrati sem imel danes tudi svojo novo nočno tekaško lučko. Ko sem jo prižgal je svetla kot sonce. Potem pa bolj ko so meni padale moči, manj je hudič od nove lampe svetil. Glede na to, da je nova s polnilno baterijo predvidevam, da bo sčasoma bolje, saj se mora baterija “zbudit”.

Kakorkoli… lahko rečem, da je po današnjem treningu napredek viden. Namreč v primerjavi s prejšnjim tekom na isti lokacijii/relaciji sem bil danes kar 17 sec po minuti hitrejši. Po drugi strani pa je bil utrip nižji.

Skratka še en super trening. Upam, da v četrtek ne bo lilo kot iz škafa… da imamo še tedenski ravninski trening…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: