Blegoš

Danes sem imel super trening s pravzaprav “pen friendom”. Namreč z nekom, ki me je pred časom kontaktiral ravno zaradi mojih umotvorov, ki jih pišem. Blizu doma ima vikend in dolgo časa sva se dogovarjala, da bi se spoznala in šla skupaj na en trening.

In danes je prišel ta čas. Tone je zjutraj prišel pome in sva šibnila na Blegoš. Sam sem počasen, ugotovila, da sem precej mlajši od njega, on poln nekih zdravstvenih težav… Pravzaprav je priznal, da je bil danes “na tabletah” da ga bolečine niso uničevale. Sicer mi je to že prej pisal. V njegovem pisanju je bilo kar nekaj obžalovanja, da žal ne more biti več aktiven kot včasih. Najprej sva določila tempo. Precej dobro sva se uskladila. Bi sicer rekel, da je bilo za njega malo prepočasi ampak se je prilagodil meni. Meni je bil tempo ravno pravi. Lahko bi šel malenkost hitreje, pa vseeno je bil to danes moj prvi vzpon na Blegoš letos. Forma se počasi izboljšuje. Vidi se malo drugačen trening, čeprav ravno hribov nimam v nogah. Bo treba spet malo bolj trenirati, saj me spet malo vleče, da bi redno obiskoval Blegoš.

In tako se zamislim, ko opazujem njega. Starejši več kot 12 let, poln zdravstvenih težav, pa vseeno je uren kot srnica. Prav občudovanja vredno. Počutil sem se kot mulec, ki caplja za njim. Se trudi… Pa vseeno bi moralo biti ravno obratno. No saj se leta njegovega treninga poznajo. Še vedno je aktiven. Sicer manj, ampak vseeno mu pumpa dela… Iz pogovorov sem ugotovil, da “trenira” že več kot desetletje. Rečem samo čast in slava. Užitek je opazovati, se pogovarjati s takšnimi strici in tetami, ki obvladajo. Veliko se lahko naučiš.

Bilo je prav super. Izjemno pravzaprav. Videl Blegoš po dolgem času, spet malo začutil tisto pravo motivacijo… Vrh sva sicer osvojila po 41 minutah. To je sicer 5 minut slabše od mojega PB, vendar se vidi, da šem šele začel spet teči se rekreirati. Ampak gre na bolje.

Vesel sem, da sem ga spoznal. Upam, da mu ni bila prevelika muka in da še kdaj ponoviva. Zraven sem preizkusil še ene palice. Lahko samo rečem, da so tiste, ki jih dejansko uporabljam bistveno boljše. Več vzmetenja…

20140510_074013 20140510_074025

Poročilo POLARja:

https://www.polarpersonaltrainer.com/shared/exercise.ftl?shareTag=17e0121aec06331f862ab39d15657609

HR monitor mi nekaj nagaja. No tudi razlog le tega mi je razložil Tone in hkrati povedal rešitev.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: