Žiriranje

Nekje lani decembra sem bil povabljen v strokovno žirijo za ocenjevanje oglasov “Outstanding”, ki so bili nameščeni/objavljeni na zunanjih medijih. Organizator tega “tekmovanja” je podjetje Europlakat, čigar dejavnost je ravno trženje omenjenih oglasnih površin. Seveda to za mene osebno pomeni veliko čast hkrati pa veliko odgovornost. Predsednik žirije nam je dal dobre in hkrati zahtevne usmeritve, ki jih moramo upoštevati pri svojem delu. Ob tem smo ocenjevali skoraj vse oglase, ki so se zvrstili na teh medijih v letu 2013. Ko sem sprejel to delo se mi niti sanjalo ni, da je bilo objavljenih toliko oglasov. Lahko pa bi pomislil, saj podjetje razpolaga z res ogromno površinami v RS. 

Svoje delo sem vzel resno. To pomeni, da sem si za žiriranje vzel čas. Na začetku sem moral sprejeti prej postavljene kriterije, ki so bili vsekakor dobo vodilo za ocenjevanje. Ob tem se se pri vsakem oglasu vprašal po sporočilnosti, o tem ali v nekaj sekundah sprejmem oglasno sporočilo. Potem sem se vprašal ali je medij ustrezno izkoriščen. In seveda ali me je oglas pritegnil. In tako oglas za oglasom. Vsekakor ni enostavno. 

Prvi korak je zdaj za mano. To pomeni, da smo žiranti izbrali finaliste. Mislim, da bodo jutri znani. Potem pa še en krog, kjer bomo izmed finalistov izbrali zmagovalce. Komaj čakam, da vidim kakšna bo letošnja bera….

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: