Mučenje

Danes je bil pa tek eno samo mučenje. Pride tudi do tega. Dejansko sem si rekel, da bom tekel počasi, da bom šel na maksimalno 90% MSU in da bom v teku užival.

Seveda je bila prva napaka, ker sem komaj pol ure pred začetkom teka pojedel večerjo. Ja vem. Napaka. In to velika. Priznam. Pa kaj naj zdaj? Se pač motim. Sem samo človek. Ok, vem za drugič. Čeprav se bo drugič ponovilo podobno ali pa isto. Ampak to je moj problem.

Druga napaka je bil, da bi danes moral biti počitek. No pa pač ni bil, ker sem si kreten naštimal na uri nek program. In ker nočem zahinavit že prvi dan, sem šel seveda danes tečt. Tako je bilo po programu in pika. Ja moral pa bi imeti počitek, ker sem imel že včeraj tek. Ampak tudi včeraj je bil tek po programu tek. Tisti sicer ne po uri ampak dogovor že nekaj mesecev s sotekačem. In tukaj pride do prve razlike med človekom in računalnikom. Vsak ponedeljek zabeležim nekaj km teka. In tega ta klinčeva ura še zdaj ni zakapirala. Matr kolk časa rab, da se nauči. Še zlata ribica bi si prej zapomnila kot pa ura. Tega res ne razumem. In ti računalniki naj bi nam bili v pomoč.

Tretja zadeva je, da bi moral danes delati intervalne teke. Seveda po programu. Zdaj pa ta moja draga ura, ki je bolj gluba od zlate ribice ne razume, da kot prvo tečem v hribih in da je intervalne teke bistveno težje delat. Da je vadba teka popolnoma drugačna od teka v ravnini. In poleg tega ta ura ni pogruntala, da sem bil na teku včeraj. Če bi bila ura vsaj malo bolj pametna kot zlata ribica bi enostabno razumela, da je trening, če že ne drugače, vsaj potrebno prestaviti. Da pa ne govorim o ciljih treninga. V tem času odkar se druživa (osem mesecev) bi se lahko vsaj nekaj malega naučila.

Matr, pa tolk denarja sem dal za njo.

Drugače pa poleg tega, da je bil tek eno samo matranje, je bilo kar super. Treba se je pač spraviti ven. In treba je pač nekoliko bolj redno trenirat. Pa da povem še majhno skrivnost. Sicer ne bi šmirglal teka danes in bi šel na sobno kolo, pa je bilo le to zasedeno. Za kar sem seveda vesel in ponosen. In ker sem moški sem seveda odstopil sobno kolo, da ne zmanjka vneme in seveda ker sem gentleman. Ampak zarad tega gentlemantsva sem trpel ko… ampak je bilo fajn.

Še poročilo POLARja:

Duration: 01:00:14, HR Avg: 175, HR Max: 186, Calories:1194 kcal, Distance: 7.79 km, Pace Avg: 07:41 min/km,Training Load: 271, Ascent: 369m

 

in Link

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: