Klub slovenskih podjetnikov

“Nihče izmed njih ni sodeloval v tajkunskih zgodbah, povezanih s politiko, in ni član politične stranke. To so trije od pogojev za vstop v klub, ki ga bo leto dni vodil predsednik upravnega odbora Postojnske jame, Marjan Batagelj. Vrata v klub so zaprta tudi podjetnikom, ki so davčni dolžniki ali pa, če so v kazenskem ali kakem drugem postopku pred državnimi organi. Če se v takšnem položaju znajde njihov član, članstvo avtomatično preneha.”

V Ljubljani je bil ustanovljen Klub slovenskih podjetnikov. V njem je združenih kar nekaj znanih imen slovenskega gospodarstva – od Marjana Batagelja, Joca Pečečnika in Igorja Akrapoviča do Roberta Graha, skupno pa jim je, da želijo Sloveniji povrniti ugled in povečati njeno prepoznavnost.

Ob tem je izpostavil, da vsak od podjetnikov, ki so lastnikih svoje družbe, nosi veliko odgovornost, ki je drugačna od odgovornosti tistih, ki so v bankah dobili ogromna posojila. “V družbah, ki so v lasti države, bodo dobiček dali v dividende, da ga bo dobila država. Mi dobiček vračamo v podjetje,” je še dodal.

So na hitro COPY/PASTE teksti iz treh medijev. Prvi iz Dela, drugi iz POP TV – 24ur.com in zadnji iz Dnevnika. Samo rečem lahko končno, da se je začelo. Končno se podjetniki ločijo od pravih podjetnikov. Teh je zaenkrat 36. Verjamem, da jih je več. Verjamem, da bo v Sloveniji kmalu več članov v klubu slovenskih podjetnikov. Seveda tistih pravih podjetnikov, ki niso zgolj podjetniki na papirju ali z besedami pač pa podjetniki, ki to tudi udejanjajo. Vsekakor je to ena boljših novic danes. Klubu želim kar najbolje, da bo preobrnil marsikatero miselnost in dal zgled mladim in ostalim podjetnikom, da se bodo spremenili oziroma, da si bodo lahko nadeli naziv podjetnik. Želim si, da postane to “časten naziv.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: