Popoln obračun leta 2013

Zdaj je pa res čas za popoln obračun leta. Najprej seveda sledi družina:

Žena

Z ženo sva preživela (vsaj po mojem mnenju) še eno dobro leto. Mislim, da sva svoj odnos drug do drugega le še izboljšala. Po mojem sva se tudi nekoliko bolj zbližala. Kaj je razlog temu nimam pojma. Je pa super.  Vsekakor sva skupaj preživela premalo časa. Predvsem mislim tisti čas, ko sva skupaj, samo midva. Upam, da bova to popravila v prihodnjem letu. Razlog tega je, da sta najini hčerki še premalo odgovorni, da bi jih pustila sama doma po drugi strani pa ne želiva izkoriščati varstva…

Tavelka in Tamala

Tavelka in tamala sta v letošnjem letu precej napredovali. Tamala se je naučila izgovarjati črko R s tavelko pa imamo bistveno krajše boje za učenje. Še vedno imamo boje, pa vendar. Tudi uči se nekoliko bolje in včasih imam občutek, da je celo zainteresirana za šolo. Postavlja pa mnogo vprašanj. Imam pa občutek, da tavelka že počasi tone v neko čudno obliko pubertete. Vsekakor je začela razmišljati s svojo glavo in kakšno stvar se je naučila narediti tudi sama. Prej se je ves čas skrivala pod mamimo kiklo ali za atijeve hlače, zdaj pa končno naredi kako stvar celo sama. Vsekakor sem premalo z njima. To bom poskušal popraviti v prihodnjem letu. Vsekakor je  velik razlog služba in nekoliko tudi šport.

Zdravje

No leto sem začel z rednim obiskovanjem ORL klinike in oktobra doživel operacijo. V letošnjem letu prebolel dve angini kar je v primerjavi z leti prej bistveno manj, ko sem jih tri ali štiri. Vsekakor je to pozitivna posledica športanja (moje mnenje) in operacije v mesecu oktobru, ko so mi odstanili mandlje. Drugače pa sem v letošnjem letu doživel še eno nekoliko bolj smešno in hkrati precej zoprno bolezen. Seveda če se temu tako reče.

Šport

Ja letos sem dejansko začel nekoliko bolj resno športati. Januarja seveda ne, ker sem imel angino, prav tako oktobra ne, ker sem imel operacijo, drugače pa sem bil kar priden. V povprečju sem naredil cca 80 km na mesec, kar je seveda malo, če pa rečemo, da so to več ali manj gorski kilometri pa je to vseeno nekoliko več. V mesecu avgustu sem posegel po rekordu, kar pomeni cca 120 km na mesec. Res pa je, da so bili v mesecu avgustu večinoma ravninski kilometri. Udeležil sem se nekaj tekaških tekem in sicer mali kraški maraton (21 km), najnaj21 (21 km), loška nočna 1oka in vrhniška 10ka. Prav tako sem 13krat obiskal Blegoš.

Služba

Ja v službi je bilo letos precej pestro. Oddelal sem kar nekaj nadur, hkrati pa tudi izkoristil cca 4 tedne bolniške. To pomeni en teden v mesecu januarju in tri tedne v mesecu oktobru. V službi smo potolkli kar nekaj rekordov in sicer na skoraj, če ne na vseh področjih. Leto je bilo vsekakor pestro. Na koncu tudi znatno povečali tržni delež. Vsekakor v teh časih zavidanja vredna situacija. Tudi leto bomo zaključili z dobrim dobičkom. Mislim, da bo celo to naj dobiček v zadnjih 10ih letih (kolikor sem zaposlen v tem podjetju). V tem času smo poznali kar nekaj novih dimenzij. Predvsem kaj lahko človek zmore. Predvsem smo podirali vse možne meje in tabuje.

Leto 2014

Za leto 2014 si želim uresničiti kar nekaj ciljev.

1. cilj je prenehati kaditi

2. cilj je preživeti več časa z ženo in hčerkama

3. cilj je narediti več tekaških kilometrov in vsekakor več športati

4. cilj je preživeti v službi

Mislim, da je to kar dober obračun in hkrati štirje dosegljivi cilji. Vsekakor se bom potrudil, da omenjeno uspem realizirati.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: