Rokavica je padla

No danes je padla rokavica. Kaj pa gobcam…. Boštjan Klun mi jo je vrgel. Namreč “povabil” lepše rečeno izzval me je. Šla bova na Velebit ultra trail. Gre za kratek tek na 100 km s 6.000 m vzpona. Saj ne more biti hudo. Če tečeva 7 min na km, potem to pretečeva v 700 minutah, kar je 11 ur in 40 min. Sploh ne vidim problema. Itak, da bo šlo. Verjetno še hitreje, pod 7 min na km. Najbolje, da greva kar 6 min na km, kar pomeni pičlih 10 ur… Tisti, ki poznajo ta kratek tek so o njem napisali tole. Tako, da če kdo misli, da bi bil jaz zmožen preteči tak maraton v tem času se hudo moti. Zelo vesel bom, če bova tole končala v 24 urah.

Ampak zdaj se gre zares. On je pojedel svoj zadnji hamburger (tako mi je vrgel rokavico), jaz porihtam svoj prstek na nogi in začnem. Enkrat na mesec odtečeva skupaj tek, tako za trening. Da vidiva koliko napredujeva. Zdaj bo treba narediti program. Ko se vrne naš veliki ultramaratonec iz svojega novega podviga ga povprašam  za mnenje in kako naj pričnem s pravo pripravo. Me prav zanima kaj bo rekel. Verjetno bo prvo vprašanje, če vem kaj delam. Potem bo navdušen (s stisnjenimi zobmi bo rekel nekaj po svoje) in mi izdal svoje skrivnosti, da bo pač treba teči.

To bo potrebno razložiti tudi ženi. To bo najtežji del. Še težji del bo, ko jo bom vprašal če gre z mano. Ne tečt ampak kot podporna ekipa. Tam bom rabil nekoga, ki me bo spravil v normalne vode, ko bom doživljal delirij in kaj podobnega. Samo ona in moja sestra me znata spraviti k sebi. Nihče drug.

Mogoče pa Boštjan Klun odpove…. To bi bila rešilna bilka.

Jaz ne bom!!!

Ojej v kaj se spuščam. Aja za pripravo imam leto časa. Prosim vse izklušene ultramratonce ali izkušene tekače, ki boste prebrali tole, da se vzdržite komentarja. Vse vem … Razen, če je pozitiven in mi date nasvet, kako preživeti to avanturo.

V svoj zagovor lahko povem, da sem po le nekaj mesecev teka (7 vključno vmes z 2 meseci pavze) pretekel prvič 21 km. in dober mesec za tem najnaj21.

Boštjan ne bi mogoče skrajšala na samo 45km?

 

Še video prikaz proge: http://www.youtube.com/watch?v=hjYyitvTxS8&feature=youtu.be

2 thoughts on “Rokavica je padla

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: