Končno očkov avto…grrrrr

Avto

O nakupu avtomobila sem že pisal. No avto sem dobil. Bil je petek. Po službi sem šel k očetu in prevzel avto. Prvi kilometri so tekli kot namazani. Potem pa prvi šok. Najprej naj povem, da sem kupil osem let star golf 5, motor comfortline, 1,9 TDI. Zver torej. Nekaj kar naj bi bilo (iz imena razberem) z comfort opremo. In golf je le firma, ki dela dobre avtomobile. Comfort line oprema pomeni, da ima dvo consko klimo (sovoznik in voznik si po svoje določata temperaturo – kakšna neumnost, ko pa to skoraj ne more funkcionirat – recimo jaz kot šofer želim 5 stopinj višjo temperaturo kot sovoznik… ja valda…), tempomat, električni paket (centralno zaklepanje, pomik stekel tudi zadaj s pomočjo elektronike,…), program Walk you home (to je tisto, ko lučke gorijo, ko zakleneš avto, ti pa misliš, da si pozabil prižgane luči,…). Torej se peljem in si želim pogledat kakšna je poraba avtomobila. Iščem tipke na “palčkah” za usmernike in jih ne najdem. Verjetno ima to golf drugače kot nekoliko starejši (precej) model Citroen Xsara Piccaso ali pa kakšna opelica… No ima drugače… Ta model nima “board” računalnika. Katastrofa… Ok, ni panike. Bom porabo računal “peš” in pa ugibal koliko imam še nafte, da moram tankat… Ena mojih redkih zabav torej odpade. In hočem pogledat zunanjo temperaturo. Ja… Samo hočem. Ker tega golf (ta model) nima… Comfort line je pa res comfort oprema… Raje sploh ne razglabljam kaj naj bi ta beseda pomenila…

Sobota

V soboto smo šli po rože za balkon… Zapravili malo bogastvo (veliko)… Ugotovil sem, da lahko s podrtimi sedeži prepeljem 6 velikih korit rož. Vožnja je bila tako suverena, da se ni zlomilo niti eno steblo pri rožah.

Torek

Ja se peljem v službo. Popoldan imam novinarsko konferenco, torej sem urejen. Manšetni gumbi, snežno bela srajca (jo oblečem samo za redke priložnosti), obleka čista…ravno iz čistilnice. Čevlji zloščeni. Skratka kot “pušeljc”. In se mi predre guma. Gremo ven. Začnem menjati gumo, gumo zamenjam z rezervno gumo. Ja tisto gumo s katero greš lahko maksimalno 80 km/h. S ta tanko torej. Naredim 100 metrov in se mi predre guma. In to ta rezervna…. Sem pa na cesti, kjer se ne moreš nikamor umakniti. Se peljem še kakih 300 metrov do bifeja (hvala Bogu za kofe), pokličem AMZS, mi ta naloži avto in me še spotoma pripelje v službo. Na AMZS mi zamenjajo gumo in vse super. Pa rečem. Dajte mi še zamenjat gumo (ta rezevno). Šef servisa me čudno pogleda in … mi čez nekaj ur pove, da je to rezervni del (nadomestna guma je rezervni del!?!?!?!?!!?) in ta stane 380 EUR. Ne da se dobiti ceneje. Pa saj ti niso normalni….

Zopet očka…

Popoldne grem k očetu. Šel sem k njemu, da sva zamenjala avte (ne bom razlaga kaj in kako)… Skratka šel sem po golfa. In si v Hyundaia zaklenem ključe. Seveda uporabim tudi ročno. Seveda to  naredim na mestu, kjer sicer ni prepovedano ustavljati, ni pa dovoljeno parkirati, ker sem zaparkiral kar dve garaži. In ko si v Hyundaia zakleneš ključe je rešitev, da razbiješ steklo (drago) ali pa da uporabiš rezervni ključ, ki pa se nahaja kakih 50 km stran (pa ne po avtocesti) od avtomobila… Torej praktično 50 min vožnje do doma, 50 min nazaj do avtomobila in še dodatno 50 min, da prideš zopet domov. Torej ali razbiješ šipo ali pa “investiraš” 150 km in 2 uri in pol vožnje. No sreča je bila to, da je nekdo pozabil zapreti prtljažnik. To pomeni, da prtljažnik ni bil zaprt do konca, se ga je dalo dvigniti. In sem lezel v avto skozi prtljažnik. Huh sreča.

Hitro sem se pobral domov. In upam, da bo kmalu konec tega smotanega dne…

vw-golf-iv-1.9-tdi-confortline-slika-21689613

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: