100 km

Nič bat. Nisem šel delat nobenega ultramaratona. Saj bi, pa nisem sposoben. Ne še… Me pa Boštjan Klun heca, da bi šla drugo leto na nek trail running nekam na Hrvaško. No nekaj je omenil. Bom videl, če bo za stvar. Verjetno bi bila to kar zanimiva izkušnja. Čeprav je drugo leto na vrsti maraton. Jap, drugo leto bom oddelal nekaj malega več kot 42 km v enem šusu. No če mi bo zdravje služilo in če me bo tek še naprej veselil. Pa drugo leto imam v planu tudi najnaj21. Letos sva se s tem tekom spoznavala, drugo leto pa bova tekmovala. No tekmoval bom jaz. Drugi tekmovalec pa bom spet jaz. Jap tekmoval bom sam s sabo. In moram se premagat. Zagotovo se bom, ker bom treniral bolje, močneje, ker le dograjujem formo. In to mi je všeč.

APRIL

V mesecu aprilu sem oddelal 100 km teka. Če se primerjam z Davidom Kaduncom. Ok pozabimo. Primerjava je brez vezna. Itak nima smisla. Je pa užitek se z njim pogovarjati. Je super dec.

No in teh 100 km sem odelal. Bilo je super. Sicer ne razumem kako to, da sem jih pretekel le 100, saj bi jih po mojih izračunih moral vsaj cca 150 km. Res pa je, da so v večji meri teki po hribih.

Moram reči, da naravnost uživam, da mi je v užitek, ko pridem s treninga, da se ne privlečem domov in odvlečem v posteljo. Prav tako se počutim zdravo. Všeč mi je, ker iščem nove cilje in ker se teka nisem naveličal. Bom pa počasi začel kombinacijo teka, hoje v hribe in kolesarjenje. Pa tukaj ne mislim nobenih duatlonov pač pa enkrat tek (verjetno 3x tedensko), 1 x tedensko kolo in 1 x tedensko hribi. Če bo seveda časovno uspelo. Seveda bo pri tem potrebno zgodaj vstajati.

MORJE

Komaj čakam morje. Upam, da mi uspe najti tistega ata za katerim sem tekel, ko sem začel…lani. Če bo tudi letos naneslo, da bova tekla skupaj, bo fulll ponosen. Pa kaj bluzim, itak se me ne bo spomnil. Ali pa? Samo potem bo pospešil in spet bom padel v depresijo, ker me bo tak ata prehitel, da bom spet obupal… Ampak bo pa leto kasneje, dokler ne bo prišlo do krute realnosti…. da ga bom prehitel. Sicer pa komaj čakam tiste trase. Vse gredo naravnost. Ne gredo gor dol. In komaj čakam, da bom vsako jutro vstal ob 6:00 in šel tečt. Čudila se mi bosta tudi soseda (Poljaka ali Madžara), ki sta vsako jutro vstala ob 6:00, šla tečt, prišla nazaj, pojedla zajtrk, oprala tekaške cunje in šla spet nekaj športat. Potem pa na plažo. Itak sta se mi zdela mal čudna. No zdaj se sebi jaz zdim čuden.

Ampak nič hudega. Glavno, da uživam.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: