Tašča in okopavanje vrta

Zopet se je pričela nova sezona dela na vrtu. Končno se je zemlja nekoliko osušila, hkrati pa so se pričeli daljši dnevi in tudi dopust je pred vrati. Upam samo še na dobro vreme.

Danes sem sicer mislil zvečer iti tečt pa sem si premislil, saj je čakal vrt na to, da ga prekopljem in pripravim na novo sezono, da bo kmalu na njem rasla solatka, korenje, peteršilj, česen, peteršilj, jagode…

In tako sem ob prihodu iz službe pričel okopavati vrt. Naj povem, da sem tukaj čisti začetnik. No čisti začetnik ravno ne, vendar imamo vsako leto težave  z okopavanjem vrta. Moja tašča je pri tem pravi profesionalec. Ampak vsako leto ko pričnem z okopavanjem vrta se moja tašča skrije. Dobesedno. Njen del vrta je urejen, na njem praktično ni plevela, vse gredice so izjemno urejene, medtem ko naš del vrta… Ah popolno nasprotje. Če bi primerjal njen vrt bi rekel, da je prav prekomerno urejen, da je prav vsaka rastlina, zelenjava, korenjček na svojem mestu. Pri nas pa… No ja pri nas ko sadimo pade bomba. Sicer se trudim, da vse ostane na svojem mestu, da je vsaj v gredici ampak moje rastline, čebula, jagode,… ne stojijo v vrsti kot pravi vojački. Kot je to pri tašči. Pri njej bi rekel, da se vojački korenjčki prav bojijo da bi prestopili črto, da bi bili neurejeno. Pri meni pa ti prasci prav nočejo stati v vrsti. Po mojem me zajebavajo prav nalašč.

Ampak letos bo drugače. Tašča je prišla na vrt že na začetku, pri okopavanju vrta. Pravo odrešenje. Komaj sem zbral pogum, saj se je ne bojim, samo imam strašno spoštovanje do nje. Res je drugače super tašča in obvlada marsikaj ampak … Saj razumete, a ne? Pa s taščo imava dobre odnose. Se ne kregava, mislim, da tudi ona spoštuje mene, si pomagava, če le kdo reče za pomoč… Pa tudi ne vtika se v našo družino, res moram reči, da je super tašča…

Torej okopavanje vrta. Vrt sem okopaval in prišla je zraven. Odrešila me je in mi pomagala. Pokazala mi je glavno skrivnost, kako okopava vrt, da ni prevelikih kep, da je zemlja lepo pograbljena in ne tako kot pri meni, da nekje naredim triglav, nekje pa skoraj bazen, ki čaka, da bo napolnjen z vodo.

Če bo šlo tako naprej, bom tudi jaz mogoče imel letos postrojene moje korenčke kot vojačke…

Skratka danes nič teka pač pa okopavanje vrta, ki se bo nadaljevalo v jutri.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: