Nadzorniki družb

Tega res ne razumem. Spremljam kadrovske menjave v nadzornih svetih. Sledil bo kadrovski cunami v upravah družb… Vse ok in vse legitimno. NS določa lastnik. Ima vso pravico. Zatakne se le pri podjetjih, katerih lastnica je država. Državo sestavljajo ljudje, se pravi državljani. Seveda razumem, da ne morejo predstavniki države zdaj spraševati državljanov koga bi ti imenovali v državna podjetja kot člane NS. Saj smo oziroma naj bi navsezadnje državljani izvolili svoje predstavnike države (vlada, parlament), ki odločajo o tem. Vse ok. Pošteno, legitimno in strokovno. Razumem tudi da predstavniki države v državna podjetja imenujejo svoje ljudi saj je vse stvar zaupanja. Do sem tudi vse prav.
Ne razumem pa tega kako lahko v državna podjetja ti naši izvoljeni državniki imenujejo direktorje podjetij, ki propadajo ali pa že imajo na vesti propad kakšnega podjetja. Vsakdo bi lahko potem rekel, da imajo ti vsaj izkušnje, ki upravo opozarja kaj lahko in kaj ne smejo delati. Po drugi strani bi bil moj argument, da dobri direktorji/managerji poznajo kaj lahko in česa ne smejo delati. Hkrati bi ti morali dokazati, da so vredni tega zaupanja s tem, da dokažejo, da imajo toliko in toliko uspešnih izkušenj in toliko in toliko razvoja določenih podjetij.
Po mojem bi bil to dober začetek spremembe trenda padanja gospodarske rasti naše države. Ti uspešni nadzorniki bi imenovali uspešne upravnike in ti bi uspešno vodili podjetja (obstaja vsaj večja verjetnost, da bi bila ta podjetja bolj uspešna).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: