Matr je dolgčas

Še vedno nič ne morem. Sem ko en kretenček. Ležim, gledam TV, berem bloge, novice, forume na računalniku.  In razmišljam. Že nekaj časa razmišljam, da bi si kupil specialko. Jap specialko. Pred leti mi tega kolesa ne bi prodal, zdaj pa …. Imam gorca. Sicer bi ga moral dati na servis (ga dam vsako leto) ker ima luft v belanci, je pa vseeno lepo vozen. Z njim sem naredil kar nekaj kilometrov po okoliških hribih.

Zdaj pa sem si zaželel še malo daljših tur. Takih cestnih. Da bi šel recimo s kolesom v Ljubljano ali pa na morje. To me vleče že nekaj časa. Hkrati ne bi samo tekel pač pa še malo popestril tole moje kvazi športno življenje. Da bi šel na morje s kolesom je želja že nekaj let. Enostavno se mi zdi super, da bi šel tako s kolesom. Rabil bi cca 6 do 7 ur, ampak to načeloma ne bi smel biti problem. Vsekakor bi bilo zanimivo. Fino bi bilo, če bi našel še kakšnega somišljenika ampak če bi šel sam, bi šel pa sam.

Seveda se mojega gorca ne bi znebil, saj bi bilo nesmiselno, da bi se v hribih znebil tega kolesa. Še vedno je super iti na Blegoš s kolesom. Gre za čisto uživancijo, ko goniš po klancu, ki se skoraj nikoli ne konča.

In tako gledam specialke. Moram reči, da je prav zanimivo, ko iščeš neko kolo. Ko bereš forume vidiš, da imajo vsi kolesarji polno denarja, saj razmišljajo o kolesih nad 1.500 EUR za novega. Meni se osebno to ne zdi upravičen nakup. Na zadevo gledam zelo pragmatično. Nisem profesionalec, kolo mi je zgolj užitek in smisel, da prekolesariš nekaj km.  Res pa je, da bi z boljšim verjetno dosegel boljši čas, čeprav ne razumem zakaj bi sploh gonil na čas. Mislim, da ni pomembno, če prideš na cilj nekaj minut kasneje, kot bi sicer, če bi imel boljše kolo. Poleg tega nisem direktor v službi in posledično nimam takšne plače. Zato razmišljam o nakupu rabljenega kolesa. Videl sem, da ponudba obstaja… Zdaj pa spet, kakšen pa je dobro rabljeno kolo?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: