Blegoš 4X

oziroma 5x letos. Pa dejansko se šteje, da sem bil v letošnji sezoni zgolj 4x, saj se za “leto” obiska na Blegoš upošteva vsak obisk v času od prvega maja letošnjega leta do konca aprila prihodnjega leta… In v tem času ga je potrebno obiskati kar 15x. Mislim, da to ne bi smelo povzročati težav razen v primeru, da bodo prav vsi vikendi deževni.

Jap, danes zjutraj, kot že štiri sobote do sedaj sem bil na Blegošu in si tam privoščil zajtrk. Za 2,5 EUR si lahko na Blegošu privoščiš zajtrk zmagovalcev in sicer je to čaj in ocvirkova potica. Ni boljšega. Prava vitaminska in kalorična bomba, pa vseeno, glede na to, da sem v zadnjem času izgubil precej kilogramov…

Kljub temu, da sem štartal od doma okoli 7:00 ure zjutraj in bil na Blegošu ob 8:00 uri zjutraj je bilo že vroče kot “pes”. Zakaj se prvzaprav reče vroče kot “pes” ? Vroče kot v peklu že razumem, ne razumem pa vroče kot pes… Ampak je kar nekaj slovenskih pregovorov nerazumnih ali pa so razlog neke čudne teorije. Prav tako je recimo pregovor “Lažje zamenjam ženo, kot banko”. No to vsekakor ni res. Bistveno lažje je zamenjat banko, vseeno pa to od nas zahteva nekaj minimalnega napora. Vprašanje pa je, če je motivacija ustrezna… ampak to je že tema za kaka druga razmišljanja.

Kljub temu, da je bilo jutro je bilo na Blegošu že kar precej ljudi. Prav veselje srečati kako živo dušo medtem, ko se ti matraš gor po “grebenu”. To je tekma prav s samim seboj. Bučno olje teče (beri znoj) kakor  potokih. No spet en brezvezna primerjava. Znoj pač ne more teči v potokih pač pa gre za neko pretiravano primerjavo….

Tole je hkrati že uresničevanje enega od mojih ciljev.

Trening je bil super, sploh pa mi je všeč, ker s tem krepim še kakšne druge mišice in utrjujem celo telo. Ne zgolj in samo tek, pač pa po mojem mnenju super kombinacija… Bojim se kot hudič križa (spet ena teka smešna primerjava), da bi imel težave s kakšno mišico, pokostnico ali pa koleni. Zato več kot rad upoštevam pravilo, da je počitek zelo pomemben del treninga.

Še poročilo POLARja:

Duration: 01:10:43, HR Avg: 166, HR Max: 184, Calories:1202 kcal, Distance: 5.37 km, Pace Avg: 13:02 min/km,Training Load: 247, Ascent 496

Pa še kaka slikca iz “zaloge”:

zemljevid_Blegos Blegoš Blegoš Blegoš Blegoš Blegoš Blegoš

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: