Izgubljanje teže pri s/z tekom

Tole ne bo en hudo strokoven zapis. Nimam pojma o strokovnosti izgubljanja teže ali le tega pod nadzorom kakšnega zdravnika. Ampak le na podlagi osebnih izkušenj.
Ko sem začel teči, sem dva meseca po pričetku ugotovil:
– da so hlače postajale nekoliko ohlapnejše,
– da se počutim bolje,
– da mi energija čez dan upada kasneje,
– da imam na splošno več energije.

In da me tudi kakšna sodelavka pogleda… No sicer dobro za moj ego, po drugi strani me je pa samo opozorila, da sem izgubil težo in da potrebujem nova oblačila…. Tko, da žena nobene panike zganjat.

In teža je bila takrat na 87 kg. S tem da moram povedati, da sem prej močno omejil vnos alkohola (ne prej se nisem nalival s pivom , vinom, žganjem… ampak čisto normalna “poraba”) na maks enkrat na mesec eno pivo (žena izračun povprečja, da ne bo kaj narobe). Jah tko gre. To ni bila posledica neke odločitve zdravega življenja pač pa kronično pomanjkanje časa in bistveno povečan obseg dela. To je tako, ko prideš v petek domov kot cunja…. sobota pa si raje z družino (vsaj tiste, ko si doma, ne službeno kje), nedelja se ne pije alkohola razen, ko so pikniki. To pa je že zgodba vremena…

No danes imam 78 kg. To pomeni, da sem od novembra 2012 do  junija 2013 izgubil cca 9 kg. Telo se mi je preoblikovalo. Marsikdo bi rekel, da jih imam še manj… Ampak to je že posledica novonastalih mišic (nisem bodybuilder). Bi bilo zanimivo narediti primerjavo med prej in sedaj… Moram pogledat slikce, morda enkrat…

In imam drugi problem. Vsa oblačila so mi preveč ohlapna.  Zdaj je razlika že precej očitna. Bo treba najet kredit za opremo, pa en tekaško (no delno tudi), za normalna oblačila….

Je pa res ena razvada, ki pa mi bo baje povečala težo… Nehat moram kadit. Jap priznam… Kadim. Ampak te razvade se bom letos zagotovo odvadil. Če ne prej, zagotovo enkrat oktobra, ko bom ene tri tedne na bolniški – okrevanje po operaciji… seveda, če bo res takrat.

Grem se učit ruščino… To je nekaj kar sem se pred kake pol leta veselil, danes pa mi je v (pre) veliko breme.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: