Delovna praksa

Pred branjem teh razmišljanj predlagam, da si preberete naslednji oglas za 20 dnevno izkušnjo.

Napisal ga je prijatelj Kamenko. O Kamenkovem profesionalnem življenju si je moč prebrati nekoliko več na  povezavi. Sicer bi se Kamenko lahko na Linkedin malo bolj razpisal ampak osnovne informacije so prisotne. Na Linkedin ima več kot 500 kontaktov. Večino teh kontaktov pozna osebno (prepričan sem). In kaj povejo ti podatki? Da ne gre za enega tipa, ki ima nekoliko drugačen pristop do iskanja kadrov.

Torej Kamenko išče študenta za 20 dnevno delovno prakso. In plačilo: malica.

Ne išče strokovnjaka. Išče začetnika, ki bo imel priložnost 20 dni preživeti v agenciji, ki obstaja od leta 2007, se pravi je bila ustanovaljena slabi dve leti pred recesijo in živi. Gre za PR agencijo, ki se lahko pohvali, da sodeluje s podjetji/blagovnimi znamkami kot so:  Samsung, Microsoft, GlaxoSmithKline, IBM, Bosch, NIVEA, Eucerin, Hansaplast, Labello, SAP, Kapch, Moderna Ventures, Medicopharmacia, Sparkasse, Canon, Ministry of Health, Ministry of Agriculture, Forestry and Food.

Zdaj pa vprašanje. Ali je to izkoriščanje?

Po  mojem mnenju ne. Vse je jasno objavljeno. Vsakdo ve, kaj ga čaka. In vsakdo ima lahko določena pričakovanja. In kaj bo pridobil pri Adremi/Kamenku? Po mojem mnenju bo lahko prejel:

– 20 dni vpogleda v delo v PR agenciji,

– 20 dni druženja s strokovnjaki, ki imajo kar nekaj let dobrih delovnih izkušenj,

– 20 dni možnosti za dokazovanje ,

– 20 dni možnosti za pričetek/nadaljevanje gradnje kvalitetnega networkinga,

– 20 dni dragocenih delovnih izkušenj,

– 20 dni možnosti postavljanja vprašanj o tem ali onem,

– 20 dni možnosti, da omreži Kamenka in ostalo ekipo, da ga bodo še kdaj sprejeli medse bodisi kot sodelavca ali prijatelja,

– …

skratka kar nekaj priložnosti, možnosti, ki samo čakajo, da jih nekdo pograbi. Pa še vedno me bega plačilo. Ali je cena malice na dan premalo, preveč za omenjeno. Ali pa bi moral kandidat razmišljati, da bi bila to lahko odlična investicija v prihodnost. Po mojem je vredno. Če se kdo javi na oglas od mojih kolegov/znancev/prijateljev, naj me prosim kontaktira, da mu plačam pivo, seveda pod pogojem, da bo izbran…

Vse podatke, ki sem jih navedel so javno dostopni. Da sem prišel do njih sem potreboval (s kopiranjem in delanjem povezav cca 10 min).

Za nekoga je to lahko življenjska izkušnja in dobra odskočna deska…

Kamenko vso srečo!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: